Schimbări radicale de Paște în România. Țara se împarte în două: zonele afectate de ploi și zonele în care va fi soare

Cum va fi vremea de Paște în 2024

Elena Mateescu, directorul ANM, a declarat vineri, în cadrul unei emisiuni televizate, că este posibil să avem o vreme frumoasă de Paște, mai ales în jumătatea estică a țării, cu excepția părții de vest, unde se pot înregistra averse locale în după-amiaza și seara de duminică spre luni.

Temperaturile maxime prognozate pentru ziua de duminică vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade Celsius, în special în vest și sud-est, cu 22 de grade în Capitală, 15-18 grade pe litoral și condiții meteorologice favorabile. În noaptea de sâmbătă spre duminică, minimele vor fi între 4 și 13-14 grade în vestul țării și 10 grade în București.

Duminică, se așteaptă o vreme mai caldă, cu temperaturi de până la 27 de grade Celsius în estul țării. Totuși, în Oltenia, Crișana și Muntenia, dar și în sud-est, sunt posibile averse locale cu 15-20 de litri pe metru pătrat.

Cum este vremea la mare de Paște

Pe litoral, temperatura va fi normală din punct de vedere termic, cu 19-20 de grade și temperatura apei mării de 14-15 grade.

În debutul săptămânii viitoare, luni și marți, se așteaptă temperaturi de 26-27 de grade Celsius în regiunile extracarpatice, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit.

Prognoza meteo indică o varietate de condiții meteorologice în întreaga țară în perioada sărbătorilor de Paște, însă temperaturile vor fi predominant călduroase, în special în est și sud-est.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list