Lucruri mai puțin știute despre Corina Chiriac. Ce etnie are artista

Artista a fost născută și crescută în București, într-o familie profund legată de muzică. Corina Chiriac a avut o copilărie și o adolescență marcate de sunetul instrumentelor și de notele muzicale care făceau parte integrantă din viața ei. 

Părinții săi au fost profesori la Conservatorul „Ciprian Porumbescu" din București: tatăl său, Mircea Chiriac, era compozitor și profesor de armonie și contrapunct, în timp ce mama sa, Arșaluis Calaigian, era o pianistă de excepție.

Debutul Corinei Chiriac în lumea muzicii

Deși părinții și-ar fi dorit ca micuța Corina să urmeze o carieră de violonistă, ea și-a urmat pasiunea pentru artă și a studiat la Institutul de Teatru. În 1970, a câștigat trofeul „Steaua fără nume", un moment care a marcat debutul său în lumea muzicii ușoare și care i-a deschis drumul către o carieră strălucită în industria artistică.

Puțini știu că mama Corinei, Arșaluis Calaigian, provenea dintr-o familie armeană. Unchiul său a fost preot la Catedrala Armenească din București, iar această moștenire culturală și etnică a avut un impact profund asupra vieții și carierei artistice a Corinei Chiriac. Într-un mesaj emoționant postat pe Facebook cu ocazia aniversării a 100 de ani de la nașterea tatălui său, Corina Chiriac a dezvăluit mai multe detalii despre familia sa și despre influența majoră pe care tatăl său a avut-o asupra ei.

Mircea Chiriac, compozitor și profesor respectat, a fost o figură marcantă în viața Corinei, transmițându-i valori precum respectul, datoria și demnitatea. „Tata era o «figură», un băiat extrem de muncitor şi deştept, «băiat de gaşcă» iubitor de prieteni şi de discuţii interesante, primea cu plăcere musafiri", a scris artista pe pagina sa de Facebook.

Corina Chiriac, o artistă complexă și talentată, poartă în ADN-ul său nu doar pasiunea pentru muzică, ci și o moștenire culturală și etnică bogată. de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list