Localități din România, pe harta celor mai pitorești și obscene denumiri din Europa. Unde se află comuna „Fututa” și „Spermezeu”

Numele de comune care au stârnit controverse în mediul online

Recent, două localități românești au fost incluse într-un top al celor mai ciudate denumiri de așezări din Europa, și anume Spermezeu, un sat din Bistrița-Năsăud, și Fututa, din județul Sibiu. Deși denumirile lor sunt sursă de amuzament pentru unii, pentru alții ele sunt pur și simplu o parte a identității locale.

Alături de acestea, România este plină de localități cu nume care te fac să te întrebi dacă oare inventivitatea nu este la ea acasă. Printre ele se numără orașe și comune precum Curva, în comuna Bustuchin, județul Gorj, Fundu Moldovei, din județul Suceava, sau chiar Coțofenii din Dos, care ne amintesc că limba română poate fi plină de surprize.

Lista este lungă și variată, incluzând nume precum Buda, Gogoșari, sau chiar Iapa, toate acestea contribuind la diversitatea culturală și lingvistică a României. 

Lista completă a comunelor cu nume hazlii

1. Capatana Porcului(Brasov)2. Amarastenii de Sus (Dolj)3. Craciunelu de Jos (Alba)4. Spermezeu (Bistrița-Năsăud)5. Mirosi (Argeș)6. Labasint (Arad)7. Mierlestii de Sus (Olt)8. Cacacioasa (Vâlcea)9. Pârţeştii de Jos (Suceava)10. Maciuca (Valcea)11. Madulari (Valcea)12. Urlati (Prahova)13. Baicoi (Prahova)14. Buda (Ilfov)15. Fierbinti (Ialomița)16. Iepureni (Iași)17. Fundătura (Cluj)18. Tetcoiu(Dâmbovița)19. Cioara de sus (Alba)20. Cotofenii din dos (Dolj)21. Capruta (Arad)22. Prajesti (Neamț)23. Belis (Cluj)24. Calu (Neamț)25. Iapa (Maramureș)26. Afumați (Ilfov)27. Toporu (Giurgiu)28. Vărsătura (Brăila)29. Cumpărătura (Suceava)30. Jena (Timiș)31. Jupa (Caras-Severin)32. Ciuperceni (Gorj)33. Cocoșești (Alba)34. Sculeni (Iași)35. Cacaina (Vaslui )36. Sacu (Caras-Severin)37. Cârpa (Caras- Severin)38. Vartescoiu (Vrance)39. Milcoiu (Valcea)40. Muereasca ( Valcea)41. Bulbucata (Giurgiu)42. Paros (Hunedoara)43. Stalpu (Buzau)44. Boldu (Buzau)45. Colți (Buzau)46. Lungesti (Valcea)47. Însurăței (Brăila)48. Udați-Manzu (Buzau)49. Flamanzeni (Ilfov)50. Gogoșari (Giurgiu)51. Fututa (Prahova)52. Curva (Comuna Bustuchin, Gorj)53. Fundu' Moldovei (Suceava), arată romaniatv.net.

În ciuda naturii lor comice, aceste denumiri sunt adesea parte integrantă a istoriei și tradițiilor locale. Mulți locuitori ai acestor așezări se mândresc cu originile lor și văd denumirile lor ca pe un mod unic de a-și reprezenta comunitățile.

Dincolo de România, întreaga Europă este plină de localități cu nume care provoacă zâmbete și îndemnuri la explorare. Indiferent de originea acestor denumiri, ele adaugă o notă de umor și curiozitate în călătoriile noastre și ne amintesc că lumea este plină de surprize și de locuri speciale de descoperit.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list