12 poliţişti locali din Sectorul 1, cercetaţi pentru. CORUPȚIE. Bani și "alte foloase" de la românii care le cădeau în plasă: metoda folosită

Patru dintre poliţişti au calitatea de inculpat şi sunt cercetaţi, sub control judiciar, pentru luare de mită, trafic de influenţă, instigare la dare de mită, complicitate la luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual, a transmis Parchetul. Alţi opt poliţişti sunt cercetaţi în calitate de suspect pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu.

Anchetatorii susţin că, în perioada mai 2023 - februarie 2024, poliţiştii locali puşi sub acuzare au fost implicaţi în săvârşirea mai multor infracţiuni de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul circulaţiei şi la regimul legislaţiei privind protecţia mediului.

13 angajați de la o clinică privată și o farmacie, bănuiți că falsificau rețete și apoi le decontau, ARESTAȚI

În esenţă, a rezultat că inculpaţii pretindeau şi primeau sume de bani între 100 şi 200 de lei sau alte foloase pentru a nu constata săvârşirea unor contravenţii ori pentru a aplica sancţiunea avertismentului în locul amenzii, consemnând date nereale sau omiţând să consemneze toate datele în procesele-verbale de constatare.

De asemenea, în momentul în care erau abordaţi de persoane care primeau înştiinţări prin care proprietarul autoturismului era invitat la sediul Poliţiei Locale Sector 1 pentru a comunica datele de identificare a celui care a condus şi implicit care a săvârşit contravenţia de staţionare neregulamentară pentru a fi sancţionat, unii dintre poliţişti îşi determinau colegii prezenţi la sediul Poliţiei Locale Sector 1 să aplice în toate cazurile sancţiunea avertismentului, fără o analiză obiectivă a contravenţiei săvârşite, fiind vorba de cei opt poliţişti locali cercetaţi în calitate de suspect pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu.

În cauză se efectuează urmărirea penală şi faţă de mai multe persoane care i-au mituit pe poliţişti.

Direcţia Generală Anticorupţie a efectuat la începutul săptămânii percheziţii la sediul Poliţiei Locale Sector 1 din Calea Griviţei nr. 208-210, după cum anunţa primarul Clotilde Armand. Ea susţinea că sunt vizaţi peste 12 poliţişti locali de la Serviciul Ordine Publică şi de la Biroul Circulaţie Rutieră, iar dosarul a fost deschis ca urmare a unei plângeri penale pe care o făcuse în urmă cu mai multe luni, deoarece avea suspiciuni de corupţie. de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list