Este cea mai parfumată băutură răcoritoare: gustul ei te va purta în copilărie. Rețeta tradițională, pe care doar puțini o cunosc

Rețeta tradițională de trandafirată

Trandafirata are un gust senzațional și își merită locul de cinste în timpul verii. Deși este o băutură răcoritoare, atunci când este preparată din trandafiri de dulceață, trandafirata devine mult mai răcoritoare. Mai mult, pentru cei care vor să organizeze petreceri alături de familie sau prieteni, aceasta poate fi ușor transformată într-o băutură alcoolică, adăugând gin după gustul fiecăruia.

Truc pentru grădinari. Află ce trebuie să plantezi lângă trandafiri pentru a scăpa de insectele dăunătoare

Ca metodă de preparare, trandafirata este gata în doar 10 minute, însă trebuie să stea la macerat mai multe zile.

Pentru ingrediente aveți nevoie de: 25 de trandafiri de dulceață, 6 litri de apă, 500 de grame de zahăr, 350 de ml suc de lămâie și 2 lămâi tăiate felii.

Dulceața de trandafiri, deliciul copilăriei. Trucuri simple pentru a obține un preparat parfumat și extrem de gustosSecretele pentru o trandafirată perfectă

Primul pas constă în ruperea petalelor de trandafiri și spălatul lor. Apoi, ele trebuie lăsate la scurs, iar între timp, într-un borcan mare se adaugă sucul de lămâie și zahărul. Pentru a se dizolva complet, este necesar să amestecați foarte bine. Ulterior, petalele de trandafir, apa și feliile de lămâie se adaugă în borcan și se amestecă din nou. Unul dintre aspectele importante ale acestei rețete este că după ce ați făcut acest lucru, borcanul trebuie pus într-un loc cald și însorit, de exemplu, la pervaz.

Căpșunată sau lichior de căpșuni: Băutură de casă foarte aromată. Rețetă simplă

În timpul macerării, lichidul trebuie să respire, așadar, acoperiți borcanul cu o farfurie. Un alt lucru important este că trandafirata trebuie amestecată o dată pe zi, cu ajutorul unei linguri cu coadă lungă. După 2 zile, băutura va fi gata și vă veți putea bucura de ea. Fie o consumați în forma sa originală, fie o puteți combina cu gin și gheață pentru a vă bucura de o băutură alcoolică pe măsură. Indiferent de opțiunea aleasă, potrivit rețeteșivedete.ro, această băutură face furori.

Sursă text: Click.ro 

Rețeta celui mai bun șerbet de căpșuni, din 3 ingrediente. Ușor de preparat, va da deliciu zilelor de vară

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list