Generalii Coldea și Dumbravă și-au trimis avocatul să le plătească mega-cauțiunea de 500.000 de lei pentru fiecare

Suma de 500.000 de lei pentru fiecare, trebuia achitată în termen de 7 zile de la data instituirii măsurii de cercetare sub control judiciar.

La ieșire de la sediul Direcției Naționale Anticorupție, acesta nu a vrut să le explice jurnaliștilor de ce îi reprezintă pe ambii generali și a declarat că, „se fac acte de urmărire penală".

Și apărătorul lui Dan Tocaci a fost prezent în fața procurorilor anticorupție, însă în fața jurnaliștilor nu a vrut să facă nicio declarație. 

În ceea ce privește mișcările „generalului negru", Coldea a luat decizia de a nu contesta măsura controlului judiciar pe cauțiune impusă de autorități, potrivit Realitatea Plus. Prin această hotărâre, fostul general evită accesul altor persoane la dosarul său, protejând astfel informațiile sensibile conținute în acesta.

Fostul șef al SRI Florian Coldea a mers luni la o secţie de poliţie din Voluntari pentru a semna controlul judiciar în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă. Asaltat de jurnaliști cu întrebări, Coldea a refuzat să răspundă, spunând că nu face comentarii „până la finalizarea anchetei" și că are încredere în justiție.

Ascensiunea lui Coldea. Cum a ajuns „Dumnezeul interceptărilor și al dosarelor comandate" la doar 34 de ani. Cine l-a propulsat

„Dau explicaţii pe bună dreptate justiţiei. Am totală încredere în justiţie. (...) Aşa cum v-am spus nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei. Respect poziţia presei pentru așa un subiect de interse public, dar pentru moment vă rog să mă înţelegeţi. (...) Nu este momentul, sunt audieri, este faza de urmărire penală. Vă asigur că o să transmit un punct de vedere coerent când o să vedem despre ce este vorba", a declarat Coldea, la ieşirea din secţia de poliţie.

Acuzațiile procurorilor DNA în dosarul Coldea-Dumbravă

DNA a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, că i-a pus sub acuzare pentru trafic de influenţă pe Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, şi pe generalul Dumitru Dumbravă, fost şef în SRI, aceştia fiind plasaţi sub control judiciar pe cauţiune, cu interdicţia de a părăsi teritoriul ţării.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, începând cu data de 24 mai 2024, faţă de patru persoane (doi foşti militari, în prezent asociaţi în cadrul unor societăţi, un avocat din cadrul Baroului Bucureşti şi o persoană fără calitate specială), pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, forma participaţiei penale fiind autoratul şi complicitatea", au transmis procurorii anticorupție.

Dosarul îi vizează pe generalii Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă, iar a patra persoană pusă sub acuzare este Dan Tocaci, un apropiat al celor trei.

Cum recruta Coldea denunțători. Un ofițer SRI în rezervă a dat totul în vileagde pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list