Sex-simbolul Franței, Carla Bruni, are probleme cu justiția. Este audiată ca suspect într-o anchetă legată de soţul său, fostul preşedinte francez

Cântăreaţă şi fostă top-model, azi în vârstă de 56 de ani, Carla Bruni-Sarkozy trebuie să dea explicaţii în legătură cu posibilul său rol în schimbarea depoziţiei intermediarului franco-libanez Ziad Takieddine, care, la sfârşitul lui 2020, şi-a retras brusc acuzaţiile la adresa lui Nicolas Sarkozy, după ce fusese principalul său acuzator în dosarul privind fondurile libiene.Justiţia suspectează că mai multe persoane din anturajului fostului preşedinte (2007-2012) au orchestrat această retractare, în scopul de a modifica cursul investigaţiilor.Nicolas Sarkozy, care contestă faptele, a fost el însuşi inculpat la începutul lui octombrie în acest dosar, pentru "influenţare de martor" şi "participare la o asociere criminală în vederea comiterii infracţiunii de fraudă organizată\".Carla Bruni-Sarkozy, care s-a căsătorit cu Nicolas Sarkozy în 2008, a fost audiată drept simplu martor în iunie 2023 în această anchetă, însă unele elemente l-au determinat pe judecătorul însărcinat cu investigaţiile să o considere suspectă.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, magistratul se întreabă în special asupra posibilei "dorinţe de disimulare" de către Carla Bruni-Sarkozy a contactelor cu Michele "Mimi" Marchand, jurnalistă şi patroană de tabloide, inculpată de asemenea în acest dosar.

PMP a atacat în instanţă hotărârea BEC privind reprezentarea în secţiile de vot din străinătate. Neregulile sesizatePotrivit acestei surse, manechinul ar fi şters toate mesajele schimbate cu Marchand în ziua inculpării acesteia din urmă, pe 5 iunie 2021.Carla Bruni-Sarkozy ar fi ajutat-o apoi pe Michele Marchand şi pe paparazzo Sebastien Valiela să obţină un test PCR la mijlocul lui octombrie 2020 care să le permită să plece în Liban pentru a realiza interviul ce va duce la retractarea lui Takieddine, scrie Agerpres.Bruni-Sarkozy este aşteptată joi de anchetatori la Oficiul central de luptă împotriva corupţiei, lângă Paris.În acest dosar, sunt deja 11 protagonişti, între care Bruni-Sarkozy, care sunt suspectaţi că au participat, în momente şi grade diverse, la această operaţiune.

Protest în Vama Veche. Oamenii cer să se facă dreptate în cazul „2 Mai": Justiţia pare să fie oarbă şi surdă!de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list