Ședință crucială, săptămâna viitoare, la Guvern pe tema reducerii impozitării la salariul minim pe economie. Anunțul premierului Ciolacu

"După şedinţa de guvern, voi extinde cu toţi miniştrii şi cu autorităţile care au în implemnetare proiecte prin PNRR, cât şi de îndeplinit jaloane, urmând ca săptămâna viitoare să avem o şedinţă cu partenerii sociali, atât cu patronatele cât şi cu sindicatele, unde avem mai multe lucruri de stabilit, inclusiv de discutat posibilităţile de reducere a impozitării celor cu veniturile cele mai mici, cei plătiţi cu salariul minim pe economie", a afirmat, miercuri, Ciolacu într-o conferinţă de presă la Constanţa.

Anunțul care vizează milioane de români. Modificări majore la salariul minim

Potrivit premierului, vestea bună este că am ajuns la un salariu mediu de peste 1.000 de euro.

Întrebat dacă guvernanții vor introduce deducerile pentru cei cu venituri mici atunci când se va face şi majorarea salariului minim, Ciolacu a răspuns: "Cred că o astfel de decizie şi-o poate asuma Guvernul României şi orice guvern după ce avem execuţia pe al doilea trimestru, cum este şi normal. Până atunci, începem discuţiile cu partenerii sociali şi în funcţie de cifrele pe care le vom avea la închiderea celui de-al doilea trimestru, atunci vom vedea măsurile pe care le putem lua în această situaţie".

Proteste în fața Guvernului, luni. Sindicaliștii cer reducerea fiscalității pe muncă

Marcel Ciolacu a precizat, totodată, că avem cea mai mare impozitare a muncii la veniturile mici şi o treime dintre români sunt plătiţi în continuare pe salariul minim pe economie. "De aceea este şi această presiune, suntem singurul stat european care ne confruntăm cu acest lucru", a mai spus premierul.

Şeful Executivului a mai spus că patronatele ar dori o diferenţiere pe ramuri a majorării salariului minim. 

"În Germania, anul trecut a crescut de vreo trei ori salariul minim, fiindcă, la fel, este bază de plecare", a mai spus el. de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list