Palestina jefuită! Aproape 66 de milioane de euro au furat diverse grupări din băncile din Gaza, inclusiv Hamas

Grupări armate palestiniene, dintre care una pretinde că face parte din gruparea islamistă Hamas, au furat luna trecută un total de 66 de milioane de euro din seifurile mai multor sucursale bancare din Gaza, a informat sâmbătă Le Monde, citat de AFP.

Cotidianul francez a avut acces la un document trimis de Banca Palestinei "unor parteneri internaţionali" care descrie furturi spectaculoase, inclusiv unul care a avut loc în principala sa agenţie din oraşul Gaza.

Chestionată de AFP, Autoritatea Monetară Palestiniană (PMA), organism independent care supraveghează sistemul financiar din Teritoriile Palestiniene, intenţionează să emită o declaraţie mai târziu în cursul zilei de sâmbătă.

Potrivit documentului obţinut de Le Monde, pe 16 aprilie, angajaţii "au observat că în tavanul camerei seifului a fost făcută o gaură", explică ziarul, precizând că "infractorii au pus mâna pe casete din bancomate, care conţineau echivalentul a 2,8 milioane de euro în shekeli israelieni".

"A doua zi de dimineaţă, pe 17 aprilie, 'grupări armate' echipate cu explozibili s-au dus din nou în clădire" pentru a arunca în aer învelişul de ciment turnat cu o zi înainte pentru a proteja banii şi au deschis trei seifuri, "luând echivalentul a 29 de milioane euro în diferite valute", scrie Le Monde.

Bancă atacată de un "comando"

Pe 18 aprilie, o a doua sucursală, cea mai mare din centrul oraşului, a fost atacată de un "comando" de bărbaţi care au pretins că sunt "de la cele mai înalte autorităţi din Gaza", formulare care se referă la Hamas, după cum subliniază ziarul francez, şi au plecat "cu echivalentul a 33,6 milioane de euro în shekeli israelieni".de pe realitatea.net ext

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list