Locul unic din România unde există un izvor de „apă vie”. Legenda uimitoare din spatele său: cum ne poate ajuta

România este un loc de o frumusețe rară, iar indiferent de ce ne-am dori să vizităm, de la plajele superbe de la Marea Neagră, până la locuri izolate din mijlocul munților, cu siguranță că vom găsi ceva pe gustul nostru, în România. Însă simpla frumusețe nu este singura atracție pe care o are țara noastră!

Există și nenumărate locuri fascinante, înconjurate de mistere și legende care captivează atenția publicului din întreaga țară. Iar un astfel de loc se află în satul Runc, situat chiar la marginea comunei Ocoliş. Aceasta se găsește la granița județelor Alba și Cluj, iar localnicii spun că „apa vie" de la acest izvor superb ar putea ajuta oamenii să crească în înălțime.

Misterioasa „apă vie" ce izvorăște în România

Această legendă este una relativ nouă, care a apărut în anii '90, atunci când un adolescent a crescut brusc în înălțime, după ce a băut apă de la izvorul din Cheile Runcului. Faptul că tânărul a crescut câțiva centimetri într-un timp atât de scurt a atras atenția localnicilor.

Inițial, aceștia au considerat că totul se poate pune pe seama faptului că tânărul se afla în perioada de creștere naturală, însă același fenomen l-ar fi observat și alți locuitori din zonă! După ce au băut apă din acest izvor, ei ar fi crescut chiar și cu 7 centimetri în înălțime!

Însă chiar și dacă această legendă nu este reală, apa din acest izvor tot rămâne una extrem de benefică pentru sănătate! Faptul că este foarte bogată în nutrienți precum zinc și magneziu îi oferă un gust aparte, comparativ cu apa de la alte izvoare, iar întreaga zonă din jurul izvorului este una de o frumusețe naturală extrem de rară.

Sursă text: Click.rode pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list