Furtuna tropicală care face ravagii: 7 oameni au murit până acum

Furtuna tropicală Ewiniar face ravagii în Filipine

Furtuna tropicală Ewiniar a adus vânturi puternice și ploi abundente în provinciile situate la sud de capitala Filipinelor, determinând închiderea aeroporturilor și a porturilor și perturbarea alimentării cu energie electrică în regiune.

Cu vânturi susținute cu viteze de până la 130 de kilometri pe oră și rafale de până la 160 de kilometri pe oră, furtuna s-a deplasat spre coasta de est a Japoniei, după ce a lăsat în urmă distrugere și suferință în Filipine.

Un tragic incident s-a petrecut în provincia Misamis Oriental, unde o adolescentă în vârstă de 14 ani și-a pierdut viața după ce un arbore s-a prăbușit peste vehiculul în care se afla. Alte persoane au fost rănite în acest incident, conform autorităților pentru gestionarea dezastrelor.

27.000 de persoane au fost afectate de furtuna tropicală

În provincia Quezon, la est de capitală, șase persoane au fost raportate decedate, iar alte persoane au fost rănite în urma furtunii. Printre victime s-au numărat persoane care s-au înecat în inundații sau care au fost lovite de arbori căzuți.

Președintele Ferdinand Marcos Jr. a informat că aproape 27.000 de persoane au fost afectate de furtună, iar operațiunile în trei aeroporturi și nouă porturi au fost perturbate în timpul acestui weekend tumultuos.

Ewiniar reprezintă prima furtună tropicală care a lovit Filipinele în acest an, arătând încă o dată vulnerabilitatea statului insular la fenomenele meteorologice extreme.de pe realitatea.net ext

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list