Curtea de Conturi, în „vizită” la Primăria Timișoara. Incredibil ce au găsit inspectorii în primăria lui Fritz

Curtea de Conturi a surprins în raportul său de audit că Primăria Timișoara nu este în stare să-și organizeze activitatea de evidențiere și reflectare a creanțelor bugetare, în totalitatea lor, pe parcursul exercițiului financiar.

 

Softul de la Fisc nu se „pupă" cu cel de la Direcția Economică

 

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că softul de la nivelul Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara (DFMT) nu este corelat cu softul Direcției Economice. Angajații din subordinea lui Fritz transferă manual informații colectate prin softul Direcției Fiscale în softul de gestiune al Direcției Economice.

 

Datele fiscale sunt preluate și introduse manual

 

Curtea de Conturi a sesizat această neregulă și notează în raportul său: „Gestionarea taxelor și impozitelor locale datorate de persoanele fizice și juridice este asigurată cu ajutorul aplicației informatice ATLAS, care asigură o evidență operativă nominală a fiecărui contribuabil și a bunurilor impozabile deținute. Informațiile din evidența operativă a impozitelor și taxelor locale nu sunt preluate din aplicația informatică ATLAS, în aplicația informatică ASIS, dezvoltată la nivelul Direcției Economice din cadrul UATM Timișoara, informațiile raportate de DFMT sunt preluate manual în această aplicație, iar datele referitoare la încasările de venituri sunt de asemenea introduse manual în aplicația ASIS, deși între cele două aplicații sunt create legături care fac posibilă vizualizarea de către DFMT a informațiilor introduse în ASIS. Pe cale de consecință se reține neorganizarea și neconducerea sistematică și cronologică a operațiunilor bugetare reflectate în conturile de venituri."

 

Digitalizarea, doar un subiect de campanie electorală

 

Digitalizarea a fost unul dintre subiectele principale pe care au pedalat membrii USR. În toată țara, candidații partidului lui Drulă au promis că vor moderniza administrațiile și că vor face o revoluție în acest domeniu.

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list