Cum poți să iei amendă în București, chiar dacă ai plătit parcarea. Noile schimbări făcute de funcționari

Riști să iei amendă, chiar dacă ai plătit parcarea

Decizia de a actualiza numărul de SMS pentru plăți a luat prin surprindere pe toată lumea, având în vedere că acest sistem este utilizat intens și deține un loc important în confortul zilnic al bucureștenilor. Numărul #7458 a fost accesat de peste 11 milioane de ori în 2023, fiind folosit atât pentru plata călătoriilor cu STB, cât și pentru achitarea parcării.

Unul dintre avantajele sistemului era simplitatea și accesibilitatea sa. Cu un simplu SMS, oamenii puteau plăti călătoriile cu mijloacele de transport în comun sau parcările, fără a fi nevoie să descarce aplicații sau să folosească carduri bancare. Această modalitate de plată a fost foarte apreciată, mai ales într-o țară în care nivelul de alfabetizare în domeniul tehnologic este scăzut și infrastructura este încă precară.

Plata prin SMS la îndemâna oricui

Plata prin SMS aducea și alte beneficii, precum evitarea amenzilor în situații în care nu erau disponibile alte metode de plată sau când casieriile STB erau închise. De asemenea, permitea o perioadă de grație pentru plată, fără a fi necesară efectuarea imediată a tranzacției.

Modificarea numărului unic pentru plăți poate crea dificultăți pentru mulți bucureșteni, care acum sunt expuși riscului de a primi amenzi chiar și după ce au plătit parcarea. Această schimbare afectează negativ un sistem care a fost foarte apreciat și care a adus un plus de comoditate pentru utilizatorii din Capitală.

În București, costul orar mediu este de 5 lei/h.

 

 

 

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list