Ce este "nevăstuica sălbatică", manevra cu care piloții ucraineni vor să-i deruteze pe ruși?

"Nevăstuica sălbatică", conform Business Insider, Business Insider, implică misiuni cu cu grad foarte ridicat de risc, efectuate de piloții ucraineni. Aceștia execută zboruri tip momeală și zboară la limita frontului pentru a atrage „în acțiune" apărarea antiaeriană inamicului, care se dovedește extrem de activă, scrie Defense Romania.

Scopul principal este de a afla pozițiile radarelor ruse și țintire pe care inamicul le va activa pentru a detecta aeronava. Totuși, acest lucru le va dezvălui poziția și piloții îi pot neutraliza.

Potrivit piloții ucraineni încearcă acum să imite această abordare „permițând sistemelor rusești să le detecteze aeronavele", apoi urmărind undele radar până la sursă pentru a determina pozițiile radarelor rusești. Pasul următor, arată publicația, este utilizarea rachetelor antiradar AGM-88 HARM.

Potrivit lui Frederik Mertens, analist la Centrul de Studii Strategice de la Haga, totuși, aceste misiuni sunt foarte periculoase pentru „nevăstucile sălbatice" ucrainene, nu în ultimul rând pentru că Forțele Aeriene Ucrainene continuă să întâmpine dificultăți în lansarea rachetelor fabricate în Occident de pe MiG-urile 29 și Sukhoiurile-27 de producție sovietică.

În acest sens, Business Insider, citându-l pe subsecretarul american al Apărării pentru Achiziții, William LaPlante, a raportat că piloții ucraineni trebuie să se bazeze pe iPad-uri pentru a folosi rachete occidentale. „Dar Ucraina învață în mod clar din gândirea militară occidentală", a menționat Mertens.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list