Caz revoltător: Un român a decedat după ce a stat 12 ore la UPU flămând și însetat, fără să fie băgat în seamă

Evenimentul a stârnit indignare, iar familia intenționează să depună plângeri împotriva spitalului.

Cum s-a întâmplat totul

Potrivit soției bărbatului, apelul la 112 a fost făcut luni, la ora 7:00 dimineața. Ambulanța a ajuns la fața locului în jurul orei 9:00 și l-a preluat pe bărbat la 10:30. Acesta a fost transportat inițial la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde a petrecut o mare parte a zilei.

Din cauza durerilor de spate și de picior, medicii de la Spitalul de Neurochirurgie au efectuat mai multe analize medicale. Cu toate acestea, au constatat că problema nu necesita internare și l-au trimis pe bărbat la Spitalul "Sf. Spiridon", deoarece suferea și de ciroză.

Familia bărbatului susține că acesta a ajuns la Spitalul "Sf. Spiridon" la ora 20:45 și a fost lăsat pe un scaun până la ora 3:00 dimineața, când a fost consultat pentru prima dată de un medic. Ulterior, în jurul orei 8:00 dimineața, bărbatul a fost internat în secția de gastroenterologie, însă deja intrase în comă. La scurt timp după aceea, familia a fost informată despre decesul său.

Acuzațiile aduse de familie asupra medicilor

Familia acuză personalul medical de neglijență, susținând că bărbatul nu a primit apă sau mâncare pe parcursul celor 12 ore petrecute la UPU.

 De asemenea, ei afirmă că nu a fost îngrijit corespunzător de către medici sau asistente. Familia a solicitat efectuarea unei necropsii și intenționează să depună plângeri la spital, poliție, Parchet și Colegiul Medicilor pentru a identifica persoanele responsabile de moartea bărbatului.

Autoritățile medicale și legale urmează să investigheze circumstanțele acestui incident tragic. Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sf. Spiridon" nu a oferit încă un comentariu oficial pe marginea acestui caz. Familia bărbatului decedat a cerut ca cei responsabili să fie trași la răspundere pentru neglijența care a dus la decesul acestuia.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list