Cancerul la copii: cum poate fi depistat și care sunt simptomele. Toți părinții trebuie să știe asta

Scădere inexplicabilă în greutate: Dacă copilul pierde în mod continuu și nejustificat în greutate, aceasta ar putea fi un semn de avertisment.

Dureri de cap frecvente: Mai ales dacă sunt însoțite de vărsături, acestea pot indica o problemă gravă.

Umflături sau dureri persistente ale oaselor, articulațiilor sau spatelui: Orice umflătură neobișnuită sau durere care persistă trebuie evaluată de un medic.

Invinetirea ușoară a pielii sau sângerări inexplicabile: Acestea pot indica probleme de coagulare a sângelui și ar trebui investigate.

Infecții frecvente: Copiii care se confruntă cu infecții recurente ar putea avea un sistem imunitar slăbit, care poate fi un semn al cancerului.

Pete albicioase în spatele pupilei: Acestea pot indica retinoblastom, un tip de cancer ocular care apare la copii.

Stare generală de oboseală sau paloare inexplicabilă: Anemia poate fi un simptom al cancerului și trebuie investigată.

Modificări ale vederii sau ale ochilor: Orice schimbare bruscă și persistentă a vederii sau a aspectului ochilor trebuie raportată medicului.

Febra recurentă sau persistentă de origine necunoscută: Febra care nu poate fi explicată de o infecție cunoscută poate fi un semn de cancer.

Paralizii de membre (șchiopătat): Dacă copilul prezintă dificultăți în mișcare sau balansare, acest lucru trebuie evaluat, conform American Cancer Society.

Este important să subliniem că aceste simptome pot fi cauzate și de alte afecțiuni mai puțin grave, dar nu trebuie ignorate. Diagnosticul precoce poate crește semnificativ șansele de vindecare.

Tipuri de cancer întâlnite la copii

1. Leucemia

2. Neuroblastomul

3. Nefroblastomul sau tumora Wilms

4. Cancerul la creier - tumori cerebrale

5. Rabdomiosarcomul

6. Limfomul

7. Retinoblastomul

8. Cancerul osos

Sfaturi pentru părinți

Deși majoritatea simptomelor pot fi observate de părinți, uneori este necesar să vă bazați și pe intuiție. Dacă simțiți că ceva nu este în regulă cu copilul vostru, nu ezitați să căutați ajutor medical. În multe cazuri, parinții sunt primii care observă schimbările subtile în comportamentul sau starea generală de sănătate a copilului lor, arată sfatulmedicului.ro.

Este esențial să lucrați împreună cu medicul pentru a proteja sănătatea copilului vostru. Cu o vigilență adecvată și acces la îngrijiri medicale prompte, copiii pot avea șanse bune de vindecare și recuperare.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list