Val de aer polar peste România: -17 grade! Când vine primăvara: zonele unde temperatura urcă brusc la 13 grade Celsius

"Urmează câteva zile cu temperaturi scăzute, dar de altfel normale pentru acest final de ianuarie. Cele mai scăzute temperaturi așteptăm marți dimineața, miercuri dimineață când, în estul Transilvaniei, vom avea temperaturi de -16, -17 grade", a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul ANM Mihai Huștiu. 

În Capitală, în următoarele dimineți, -4, -6 grade, zile în care temperaturile vor fi cuprinse între 0 și 6 grade, din nou temperaturi mai coborâte ziua și tot în estul Transilvaniei, unde vor fi maxime de -2, -3 grade.

"Vestea bună este că precipitațiile încetează, vântul se liniștește în toată țara, doar astăzi așteptăm vânt intens la munte, pe creste, prin SE țarii. În următoarele zile, va fi un vânt liniștit, dar cu aceste temperaturi coborâte. Dar această vreme rece nu va ține foarte mult", a mai spus Huștiu.

"De miercuri, vom resimți o încălzire a vremii, în primă fază la deal și la munte. Miercuri, temperaturi de 10, 11 grade așteptăm prin dealurile subcarpatice de sud și de est, iar după mijlocul săptămânii, chiar o vreme mai caldă față de normal, temperaturi între 5 și 13, chiar mai ridicate, spre final de săptămână. O încălzire, așadar, semnificativă la început de februarie, în mare parte din țară, când nu vom maivorbi de un regim termic de iarnă, ci mai degrabă de primăvară. 

În primele zile ale săptămânii, precipitațiile vor lipsi. Așteptăm noi precipitații să vină în țara noastră după mijlocul săptămânii, de joi încolo, în nord, centru, precipitații mai ales sub formă de ploaie și doar pe crestele munților să mai fie lapoviță și ninsoare. Tot acolo, vântul va deveni mai intens în a doua jumătate a săptămânii. 

Cu alte cuvinte, câteva zile de iarnă, cu temperaturi scăzute, după care așteptăm ca luna februarie să aducă temperaturi ridicate", a mai spus meteorologul.

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list