Ceaiul care taie pofta de mâncare. Exemple de lichid care ține la distanță nevoia de „ceva dulce”

Ne străduim să avem obiceiuri alimentare sănătoase dar știm cât de tentante pot fi anumite mâncăruri și gustări. Deși există multe metode care pretind că țin aceste pofte la distanță, una, în special, a atras atenția nutriționiștilor în ultima vreme: ceaiurile pentru suprimarea poftei de mâncare.

Dar ce sunt mai exact aceste ceaiuri? Ce conțin ele? Și cum funcționează?

Înainte de a înțelege cum ne poate modifica ceaiul obiceiurile alimentare, este important să știm de unde vine dorința de a gusta câte ceva între mese.. „Poftele pot veni din multe locuri diferite din creier. Totul depinde de ceea ce ne-am condiționat, adică de bariere pe care ni le-am pus și de cum arată mediul nostru zilnic', spune o celebră nutriționistă americană.

Factorii care ne atrag către gustările nesănătoase sau spre dulciuri sunt legați fie de foamea reală, fie de scăderea glicemiei, fie de senzația de plictiseală, explică nutriționistul. „În cazul plictiselii, acesta este un obicei devenit rutină care trebuie suprimat complet'.

Și aici intervine ceaiul. Dacă dorința de a gusta ceva, de a mesteca nu este legată de foame, înlocuirea ritualului de gustare cu sorbitul tacticos al unui ceai – și anume, un ceai care nu are zahăr sau calorii – poate ajuta o persoană să-și țină obiectivele alimentare sănătoase. „Actul de a consuma ceva poate fi foarte satisfăcător pentru o persoană', spun terapeuții. „Așa că, chiar dacă nu este o gustare dulce sau sărată, ceaiul poate ajuta cu siguranță la reducerea acestei pofte- fantomă'.

Pe de altă parte a bea ceai în loc de a da frâu liber unei pofte alimentare este un pas în direcția corectă, dar s-ar putea să nu fie suficient pentru a potoli pofta în întregime. În funcție de puterea acestei pofte, ceaiul poate să nu fie singura soluție. Dar poate acționa ca un „Plan B' sau cel puțin un pas util către ruperea lanțului care condiționează satisfacția imediată a gustării. 

6 cele mai bune ceaiuri naturale pentru suprimarea poftei de mâncare

Atenție la ceaiurile de „slăbire' deseori promovate pe Instagram. Ceaiurile prezentate mai jos nu trebuie să conțină aditivi, zahăr și alte substanțe amestecate, iar calitățile lor au fost subiect de studiu timp de mai mulți ani. Concluzia acestor studii este că aceste ceaiuri suprimă foamea.

CEAIUL VERDE

Majoritatea oamenilor sunt vag conștienți de faptul că ceaiul verde este „bun' pentru organism, dar mulți nu realizează că există și multă știință în spatele acestei concluzii. Beneficiile ceaiului verde sunt multiple: ajută la reducerea riscului unor boli precum artrita și diabetul și este o alegere ideală pentru persoanele care doresc să-și reducă pofta de mâncare și să înlocuiască gustările cu o băutură sănătoasă. Ceaiul verde are o mulțime de antioxidanți care ajută la combaterea foamei, ceea ce poate duce la suprimarea poftei de mâncare și la pierderea în greutate.

CEAI DE MENTA

Ceaiul de mentă nu are neapărat aceleași beneficii pentru sănătate precum ceaiul verde, dar ajută la reducerea apetitului. Studiile recente au arătat că aromele de mentă suprimă foamea, uneori ore întregi. Potrivit nutriționiștilor, menta are și capacitatea de a-ți ușura stomacul după ce ai mâncat. Ceaiul de mentă îți dă sentimentul de satisfacție după o masă copioasă ceea ce te poate ajuta să nu ajungi la desert sau la gustările ulterioare.

Citește continuarea aici



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list