Crima de la Mangalia. Loredana, criminala care și-a omorât cea mai bună prietenă, rămâne în arest. Comportamentul bizar al fetei în sala de judecată

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C. pen., furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b C.pen., efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, prev. de art. 250 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (2 acte materiale), operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, prev. de art. 2501 C.pen., şi acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art. 360 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (3 acte materiale), toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen. Menţine măsura arestării preventive luate faţă de inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela, urmând ca aceasta să fie verificată din nou cel târziu la data de 06.02.2024. Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatei, prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu", se arată în documentul magistraților.

În perioada următoare, după ce magistrații vor verifica legalitatea rechizitoriului prin care acuzata a fost trimisă în judecată pentru omor, se va stabili primul termen de judecată pe fond, scrie Ediția de Sud, potrivit Ziare.com.

Momente cruciale în ancheta crimei de la Mangalia. Ucigașa Alinei, supusă unei expertize psihiatrice

Avocatul familiei Alinei a povestit despre comportamentul bizar pe care l-a avut tânăra în sala de judecată.

"Loredana a fost adusă în sala de judecată de către o domnișoară polițist și părea că nu este afectată de nimic din ceea ce se întâmpla în jurul său. Avocatul desemnat din oficiu s-a apropiat de ea și i-a șoptit câteva cuvinte, moment în care Loredana a început să râdă. Aceasta și-a păstrat buna dispoziție până în momentul în care în sală a intrat judecătorul de drepturi și libertăți.

În timp ce procurarea a solicitat menținerea arestului preventiv față de autoarea omorului, avocatul său a încercat, fără temei și fără argumente, să solicite modificarea măsurii din arest preventiv în arest la domiciliu, arătând că în viitor va solicita chiar și controlul judiciar. În același timp, colțurile gurii Loredanei au căzut și consternarea a înlocuit veselia de pe fața sa.

Ai fi putut crede că nu înțelege nimic din ceea ce se întâmpla atunci. Probabil, chiar a crezut că va primi arest la domiciliu și se va întoarce acasă, nicidecum în penitenciar", a declarat avocatul Florin Răican.

Apărătorul familiei fetei ucise își menține decizia de a solicita magistraților să schimbe încadrarea juridică a faptei din omor în omor calificat.

Crima a avut loc în noaptea de 5 spre 6 august. În urma unui conflict, Loredana a omorât-o cu sânge rece pe Alina, iar apoi, ca să scape de trupul tinerei, a abandonat-o sub o bancă într-un parc din localitate.

Deși a încercat să scape și să ascundă toate urmele, Loredana a fost prinsă, iar când a fost arestată, a recunoscut crima în fața procurorilor. 

Citește și Crimă Mangalia. Fratele fetei ucise face acuzații extrem de grave - Cine ar fi alimentat conflictul dintre cele două adolescente

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list