Șoc termic în România. Schimbări radicale ale vremii, în toată țara: diferențe de până la 20 de grade!

"Este posibil ca în prima săptămână din luna februarie, mai ales după data de 4 februarie, să consemnăm valori de temperaturi în creștere de la o zi la alta, asta însemnând o vreme mai caldă decât în mod obișnuit.

De fapt, și actualizarea estimărilor pentru ultima lună de iarnă indică o probabilitate ridicată ca prima săptămână să înregistreze, în medie, la nivelul intervalului 1-8 februarie, abateri termice pozitive, de 5...6 grade Celsius în toată țara, cu cele mai ridicate valori în sudul și sud-estul țării", a explicat Elena Mateescu, la un post TV.

"Până atunci, urmează două nopți geroase, pentru că și mâine dimineață este posibil să ne apropiem de - 20 grade Celsius în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Minimele din această noapte se vor încadra, în general, între -12 și 1 grad Celsius.

În Capitală, mâine dimineață, minime de - 3…-5 grade, posibil chiar - 8, în zona preorășenească.

Așadar, primele zile din februarie, cu temperaturi în creștere, cu valori la nivelul maximelor de cinci 12 grade, minime în creștere, de -6…4 grade.

Deja după data de 4 februarie ne vom apropia de valori de 14...15 grade", a mai spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

 



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list