Obiceiul alimentar care blochează inima. Avertismentul cardiologilor: renunță să mai faci așa ceva!

"Acumularea de plăci, sau ateroscleroza, este procesul care duce la blocarea arterelor coronare care alimentează mușchiul cardiac. Acest lucru se mai numește și boală coronariană. Este cauzată de acumularea de colesterol și de celule inflamatorii în interiorul vaselor de sânge", explică Dr. Ali Haider, MD, cardiolog intervenționist la NewYork-Presbyterian Queens, conform Yahoo News. 

Ateroscleroza este o afecțiune în care în interiorul arterelor se acumulează plăci de aterom (depozite grase compuse din colesterol și alte substanțe), care afectează fluxul sangvin și care pot duce la boli de inimă, atacuri de cord și accident vascular cerebral.

Dr. Haider spune că mai mulți factori de risc pot duce la acumularea plăcii, inclusiv unii care nu pot fi controlați, cum ar fi genetica și vârsta. El spune că alți factori de risc pentru acumularea plăcii includ niveluri ridicate de colesterol, diabet de tip 2, hipertensiune arterială, fumat și obiceiuri nesănătoase în ceea ce privește dieta și stilul de viață.

Dr. Haider spune că motivul pentru care este important să luăm în serios acumularea de placă este acela că este dăunătoare pentru sănătatea inimii, iar bolile de inimă rămân cauza numărul unu de deces în SUA. "Această acumulare de placă poate duce în cele din urmă la atacuri de cord, atunci când placa este "instabilă" și se poate rupe, cauzând un blocaj brusc și provocând leziuni la nivelul mușchiului cardiac", explică el.

În timp ce testele medicale pot fi benefice, Dr. Haider subliniază că, de obicei, accentul se pune pe gestionarea factorilor de risc pentru a preveni acumularea plăcii, ceea ce include în parte modul în care mâncăm.

Dacă vrei să mănânci cu gândul la sănătatea inimii, Dr. Haider spune că o greșeală majoră pe care mulți oameni o fac este să urmeze dieta ketogenică. "În ultima vreme, există o mulțime de oameni care promovează o dietă bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați. În ciuda a ceea ce oamenii ar putea crede, o dietă bogată în grăsimi saturate este una dintre cele mai proaste diete atunci când vine vorba de acumularea de plăci", explică el.

Dr. Haider spune că, deși dieta ketogenică poate ajuta unele persoane să piardă în greutate, nu este un plan alimentar bun pentru sănătatea inimii. Acest lucru se datorează faptului că o dietă bogată în grăsimi saturate este legată de creșterea colesterolului LDL, care poate duce apoi la acumularea de plăci în artere.

Cum poți să previi acumularea plăcii în vasele de sânge

Pentru a evita acumularea plăcii în vasele de sânge, Dr. Haider recomandă trei pași cheie:

1.Verificați în mod regulat tensiunea arterială, glicemia și nivelul colesterolului din sânge și discutați cu un medic despre strategiile de modificare a acestora, dacă este necesar.

2. Nu fumați, consumați alimente bogate în nutrienți și faceți exerciții fizice regulate.

3. Asigurați-vă că veți consulta un cardiolog, dacă există antecedente de boli de inimă în familia dumneavoastră.

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list