Klaus Iohannis pleacă la Bruxelles! Preşedintele participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Miercuri, Klaus Iohannis va participa la ceremonia omagială organizată de Comisia Europeană în memoria lui Jacques Delors (20 iulie 1925 - 27 decembrie 2023), fost preşedinte al Comisiei Europene în perioada 1985-1995, iar joi, la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

Principala temă de discuţie a reuniunii Consiliului European este obţinerea unui acord la nivelul Uniunii Europene privind principalele elemente ale pachetului de revizuire a Cadrului Financiar Multianual aferent perioadei 2021-2027.

În acest context, cele mai importante decizii vizate sunt cele privind sprijinul pentru Ucraina, pe toate dimensiunile, inclusiv sprijinul militar prin intermediul Facilităţii Europene pentru Pace, în conformitate cu necesităţile Ucrainei.

„Preşedintele Klaus Iohannis se va pronunţa pentru o abordare echilibrată şi constructivă, care să permită obţinerea consensului necesar pentru revizuirea Cadrului Financiar Multianual, pe baza elementelor deja agreate cu privire la pachetul de revizuire de către 26 de state membre UE, inclusiv de către România, la reuniunea Consiliului European din decembrie 2023. Obţinerea unui acord la nivelul tuturor celor 27 de state membre UE ar permite ulterior adoptarea rapidă a legislaţiei europene privind sprijinul pentru Ucraina", arată Administraţia Prezidenţială.

Iohannis va pleda ferm ca Ucraina să rămână o prioritate de vârf pe agenda Uniunii Europene şi, în acest sens, va sublinia faptul că sprijinul pentru această ţară, sub toate formele sale, trebuie să continue şi să aibă o predictibilitate sporită, atât din punct de vedere financiar, cât şi militar.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list