ÎPS Teodosie, o nouă declarație controversată: Fumătorii și concubinii trebuie refuzați la împărtășanie

ÎPS Teodosie a mai declarat că obișnuiește să îi sune pe enoriașii săi care fumează pentru a-i întreba dacă au ținut canonul.

"Este o iresponsabilitate. Feriţi-vă de aşa ceva. Mă mir, nu ştiu de unde este. Sper că nu e de la mine că l-aş opri de la slujbă. Şi eu am pe unii cărora le spun şi pe unii îi mai şi sun: ai ţinut canonul? Pe fumători, în special. Te-ai lăsat de fumat? Şi anumite păcate, trebuie preotul să fie pedagog, să fie atent, să îl atenţioneze pe fiul duhovnicesc, să nu se mai amăgească şi să nu se mai întoarcă la păcat", a declarat ÎPS Teodosie, într-o emisiune radio transmisă pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Totodată, ÎPS Teodosie a vorbit şi despre cei care trăiesc în concubinaj.

"Cum să o privim cu îngăduinţă? Este un păcat mare. Trebuie să promovăm răbdarea. Sunt oameni fireşti, curaţi (n.r. cei care rezistă până la căsătorie)", a precizat Arhiepiscopul Tomisului.

Acum o lună, în apropierea sărbătorii de Bobotează, ÎPS Teodosie a fost implicat într-un alt scandal, după ce a declarat că fumătorii nu ar trebui să primească agheasmă de Bobotează pentru că "sunt mai rău ca păgânii".de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list