Un vasluian a blocat drumul public cu o poartă de fier, ca să-și unească proprietățile. Localnicii sunt revoltați, primăria ridică din umeri

Cu peste 20 de ani în urmă, un bărbat a achiziționat o casă situată chiar în fața locuinței sale și, în dorința de a le conecta și de a forma o singură gospodărie, a decis să transforme strada în curtea sa personală. Prin urmare, a instalat un gard și o poartă de metal care au blocat complet accesul publicului.

Vasluianul cu „inițiativă" a ridicat construcțiile fãrã a avea acordul primãriei si fãrã sã se gândeascã cã astfel împiedicã accesul altor consãteni de-ai sãi pe terenurile lor. Dintre aceștia, vecinul său este cel mai revoltat, întrucât nu poate ajunge cu utilajele la terenul pe care l-a primit mostenire de la pãrinti.

Cioloș plânge cu lacrimi de crocodil pentru agricultorii pe care chiar el i-a îngropat

Acesta spune cã de 20 de ani se uitã cum institutiile statului sunt incapabile sã deblocheze un drum care figureazã în documentele primãriei. „Suntem patru proprietari de terenuri care nu mai putem sã ne folosim de bunul nostru din cauza acestei porti. Mi-am cãutat dreptatea în instantã, dându-l în judecatã pe cel care a pus poarta în drum, însã instanta nu mi-a dat câstig de cauzã pe motiv cã drumul apartine primãriei, si prin urmare aceastã institutie ar trebui sã deschidã proces. Asa cã am mers la primãrie si i-am convins pe cei de acolo sã-l dea în judecatã pe Constantin Hurdubaia, însã procesul bate pasul pe loc. Le-am spus sã mã punã martor, pentru cã sunt direct afectat de blocarea drumului, dar nu vor. Nimeni parcã nu vrea sã se respecte legea în tara asta", a spus vecinul păgubit presei locale.

„Suntem patru proprietari de terenuri pe care nu mai putem să le folosim din cauza acestei porți. Mi-am căutat dreptatea în instanță, însă nu mi-a dat câștig de cauză pe motiv că drumul aparține primăriei și prin urmare această institutie ar trebui să deschidă proces. Nimeni parcă nu vrea să se respecte legea în țara asta", a mai spus localnicul.

Pe de cealaltă parte, săteanul care a blocat drumul public spune că strada face parte acum din curtea lui, iar ceilalți localnici ar fi de vină pentru situația creată pentru că nu vor să folosească un drum ocolitor.

Lider din partidul lui Nehammer, prins beat la volan. Conducea haotic în toate direcțiile pe șosea și a refuzat etilotestul

„Mie nu-mi convine să treacă lumea cu tractoarele prin curtea mea. Eu le-am lăsat o uliță pe care să o folosească, dar nu vor, caută numaidecât să folosească drumul ăsta. Ei mai au o variantă, să meargă pe terenurile lor pe la vale de casa mea, să ocolească, dar nici așa nu le convine. Eu poarta de aici nu o mut, pentru că asta ar însemna să nu mai am curte", a spus bărbatul.

Primăria Tanacu recunoaște prn reprezentanții săi că ce se întâmplă este un abuz, dar aceștia spun că nu au ce să facă atât timp cât săteanul nu vrea să renunțe la poartă.

„L-a blocat în mod abuziv. Din partea Primăriei Tanacu s-au întreprins toate demersurile pentru a debloca drumul și pentru a-l lăsa la dispoziția oamenilor, a fost și amendat. El nu vrea să elibereze sub niciun chip acel drum, dar pot să vă spun că am făcut tot ce a depins de noi ca acel drum să fie deblocat. Domnul primar a mers acolo, la fața locului, i-a chemat pe amândoi la discuții, a încercat să găsească o cale de mijloc, însă nu se vrea", a precizat un reprezentant al Primăriei Tanacu.

"Pașaportul de carbon", noua găselniță UE prin care vor fi limitate călătoriile celor care nu sunt "prietenoși cu mediul"de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list