Un mort și 2 răniți după ce un limitator de înălţime s-a prăbușit peste o mașină, în Olt

Conform Centrului Infotrafic al Poliției, accidentul s-a produs pe DN 6, în zona localităţii Dăneasa din judeţul Olt, unde un camion a lovit un limitator de înălţime, care s-a prăbuşit peste un autoturism care circula în spatele său.

Potrivit presei locale, în autoturismul peste care a căzut limitatorul de viteză se aflau un tânăr de 18 ani, tatăl și bunica băiatului.

Echipajele de intervenție au găsit-o pe femeie (66 de ani) în stop cardio-respirator, ulterior fiind declarat decesul acesteia, a anunțat ISU Dolj, citat de News.ro. Tânărul și tatăl acestuia, în vârstă de 42 de ani, au fost răniți, fiind transportați la spital.

Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ce spune CFR?

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a reacționat și ea. Potrivit sursei citate, un autotren agabaritic pe care era încărcat un utilaj terasier a rupt poarta de gabarit montată pentru siguranţa podului de cale ferată de pe DN 6, între Roşiori şi Caracal. Poarta de gabarit acroşată şi ruptă de autotren era amplasată înaintea podului de cale ferată situat între staţiile CF Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt.

„Din informaţiile transmise de la faţa locului, grinda porţii de gabarit a fost smulsă de pe poziţie, iar în momentul prăbuşirii de pe reazeme a acroşat un autoturism, accidentul rutier soldându-se cu victime. Menţionăm faptul că podul feroviar de la km 142+378 este tip grindă metalică - inimă plină cu cale jos şi era prevăzut cu porţi de gabarit împotriva lovirii accidentale a grinzii acestui obiectiv feroviar", a transmis purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Deschiderea podului feroviar este de 17,8 metri, iar ultima rezivie tehnică a fost făcută în octombrie 2023, starea tehnică a acestuia fiind corespunzătoare.

„Facem precizarea că, în paralel cu ancheta derulată de organele abilitate pentru a se stabili cauza care a dus la acest tragic accident rutier, şi reprezentanţii SRCF Craiova vor face verificări şi măsurători în zona accidentului. Din punct de vedere al traficului feroviar, menţionăm faptul că trenurile pe relaţia Fărcaşele - Drăgăneşti Olt circulă cu viteza normală", a precizat Brânzan.

O tragedie similară, cât pe ce să se petreacă în 2023

Limitatorul de înălțime care s-a prăbușit, marți, peste o mașină și a omorât o femeie de 66 de ani a căzut și anul trecut. Atunci s-a prăbușit pe șosea, dar nimeni nu a fost rănit. 

Oamenii din zonă și primarul care deține utilajul care a lovit limitatorul de înălțime acuză că bara metalică nu a fost fixată cum trebuie și nu a fost pusă în siguranță, acesta fiind, se pare, și motivul tragediei în urma căreia o viața a fost curmată brusc.

Și de această dată, bara metalică a fost pusă la loc, muncitorii dând asigurări că este sudată și că nu mai există niciun pericol.Primarul din localitatea Stdina, cel care deține utilajul implicat ieri în accident, vrea să facă plângere penală pentru că atunci cînd s-au făcut asflatări în zonă, terenul a fost înălțat și limitatorul de înălțime nu mai respectă normele legale. În opinia primarului, șofeurl utilajului nu e vinovat.

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list