Rafila: Numărul de cazuri de gripă, mai mic faţă de sezonul trecut. Sfaturile ministrului pentru românii care se îmbolnăvesc

"Sunt mai puţine, în continuare sunt mai puţine cazuri decât anul trecut. Important este să înţeleagă toată lumea că prezentarea la medicul de familie este prioritară, la camerele de gardă şi la unităţile de primiri urgenţe doar pentru persoanele care au cazuri mai complicate, care prezintă comorbidităţi, mai ales că aşteptarea prelungită la unităţile de primiri urgenţe nu este indicată, iar dacă e vorba de o formă uşoară sau medie, evident, aşteptarea va fi mai lungă, pentru că în primă fază sunt consultaţi, sunt evaluate persoanele care au cazuri grave, nu neapărat de gripă, dar pot să fie şi alte tipuri de patologie. E o situaţie care se întâmplă peste tot în Europa. Am văzut o situaţie similară şi în Franţa, există supraaglomerări la nivelul camerelor de gardă, dar indicaţia noastră este să fie contactat medicul de familie", a declarat Rafila, într-o conferinţă de presă susținută la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern.

Spitalul Victor Babeș din București, la capacitate maximă. Secțiile sunt pline de cazuri de gripă, rujeolă și Covid

Ministrul a subliniat, totodată, că este importantă evitarea antibioticelor, întrucât acestea "nu sunt utile în tratamentul virozelor respiratorii".

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat joi că în săptămâna 1 - 7 ianuarie au fost raportate 72.734 de cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), înregistrându-se cu 29,3% mai puţine cazuri comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (102.884), însă cu 35% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna anterioară (53.870).

Citește și Ce spune Ministerul Sănătății despre o posibilă epidemie de gripă în România. Mesajul postat pe Facebook: "Atenție!"de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list