Președintele unui stat s-a dus la concertul Coldplay cu elicopterul prezidențial. Acum este scandal național

Preşedintele filipinez Ferdinand Marcos Jr. este criticat pe reţelele sociale pentru că a folosit un elicopter prezidenţial pentru a participa la un concert al trupei rock britanice Coldplay într-o provincie aflată la nord de capitala Manila, relatează Reuters.

Peste 40.000  de spectatori s-au îndreptat către Philippine Arena, cea mai mare arenă acoperită din lume, pentru concertul Coldplay, ceea ce a dus la "complicaţii neprevăzute în trafic de-a lungul traseului", a precizat Grupul pentru securitatea prezidenţială într-un comunicat.

Situaţia din trafic a reprezentat o ameninţare la adresa securităţii preşedintelui Marcos, care a participat la concertul de vineri seara împreună cu soţia sa, ceea ce a determinat utilizarea elicopterului prezidenţial, a adăugat acesta.

Însă utilizatorii reţelelor sociale au criticat utilizarea banilor contribuabililor de către Marcos, fiul omonim al preşedintelui al cărui regim s-a încheiat în urmă cu aproape patru decenii printr-o revoluţie istorică a "puterii poporului".

"Folosirea resurselor oficiale, precum elicopterul prezidenţial, pentru activităţi personale şi neoficiale este în general considerată un abuz de putere sau o utilizare abuzivă a resurselor guvernamentale", a scris sâmbătă, într-o postare, James Patrick Aristorenas, un utilizator Facebook.

"Am plătit pentru folosirea elicopterului, pentru combustibil şi securitate, cine ştie, poate chiar şi pentru bilete", a comentat şi Arvine Concepcion, un alt utilizator Facebook.

Trupa Coldplay are programate anul acesta două concerte la Bucureşti, pe Arena Naţională, în 12 şi 13 iunie.

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list