Un nou ciclon polar lovește România. Strat de zăpadă de 10cm. Urmează cel mai sever episod din această iarnă

 

"Astăzi asistăm la o răcire semnificativă a vremii în jumătatea de nord a țării, unde temperaturile vor deveni normale pentru perioada în care ne aflăm.

Vor fi precipitații în toate regiunile, iar dacă azi la început până în orele prânzului precipitațiile vor fi sub formă de ploaie și trecător lapoviță în partea de vest, centru, nord, nord-est, începând din a doua parte a zilei, acestea se vor transforma în ninsoare.

În timp ce în sud și sud-estul teritoriului, cerul va fi variabil pe parcursul zilei, seara și noaptea vor fi înnorări. Când vor fi precipitații acestea vor fi sub formă de ploaie și în special din a doua parte a nopții și în sud și sud-est, inclusiv în București, ploile se vor transforma în ninsori.

Ninsorile vor continua sâmbătă local în jumătatea de sud a teritoriului, dar trebuie menționat că ninsorile sâmbătă vor fi slabe cantitativ", a anunțat Oana Catrina, meteorolog ANM, la o televiziune de știri.

De astăzi se răcește semnificativ în jumătatea de nord a țării unde vor fi precipitații mixte, în timp ce în sud va ploua și vor fi temperaturi de până la 15 grade.

La munte precipitațiile treptat se vor transforma în ninsori, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va sufla cu 80 de km/h. Mâine, răcirea vremii se va resimți și în jumătatea de sud a țării unde va ninge.

Apoi, vremea se va liniști. Va rămâne frig, nopțile vor deveni geroase, iar în zonele joase de relief va fi ceață. Ninsorile vor reveni abia luni noaptea.

Se anunță ninsori în Capitală. Strat de zăpadă de 10 centimetriVor fi înregistrate ninsori în Capitală, iar stratul de zăpadă va ajunge la 10 centimetri, potrivit prognozei speciale pentru București valabilă de vineri până sâmbătă seara, anunță ANM.

Astfel, de vineri de la ora 10.00 până sâmbătă la ora 8.00, valorile de temperatură în Capitală vor fi în continuare cu mult mai mari decât cele normale datei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 0...1 grad.

Cerul va fi variabil cu înnorări seara și noaptea când vor fi precipitații.

Vor fi ploi, care din a doua parte a nopții se vor transforma în ninsoare. Cantitățile de precipitații vor fi de 15...20 l/mp și se va depune strat de zăpadă cu grosimi de 6...7 cm.

Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări spre sfârșitul intervalului când la rafală vor fi viteze de până la 45 km/h.

Sâmbătă, până la ora 17.00, vor fi înnorări și va continua să ningă, astfel că până la sfârșitul intervalului grosimea stratului de zăpadă va fi în medie de 10 cm.

Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 40...45 km/h. Vremea se va răci accentuat, iar temperatura maximă va fi de 1...2 grade.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list