Un fost primar, trimis în judecată de DNA - Timp de șapte luni a trimis angajații primăriei, cu utilajele instituției, să facă lucrări la locuința sa

Procurorii DNA Alba au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui RUSU DANIEL GHEORGHE, la data faptelor primar al comunei Şpring, judeţul Alba, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul (4 fapte din care 2 în formă continuată) şi participaţie improprie la fals intelectual, în formă continuată.

S-a dispus, de asemenea, trimiterea în judecată a:

SC TRANSILVANIA TOTAL INVEST SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,S.F.N., administrator al SC Transilvania Total Invest SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit."În perioada 2016-2020, inculpatul Rusu Daniel Gheorghe, în calitate de primar al comunei Şpring, judeţul Alba, şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară", anunţă DNA.

Potrivit procurorilor, primarul ar fi dispus, pe o perioadă de aproximativ şapte luni, ca în timpul programului de lucru mai mulţi angajaţi ai instituţiei pe care o conducea şi angajaţi ai Filialei Judeţene Alba a Comunelor din România (delegaţi să-şi desfăşoare activitatea în cadrul Primăriei comunei Şpring) să desfăşoare, folosind utilaje ale primăriei, lucrări de construire la trei imobile, dintre care două aparţineau edilului.

"Ulterior, inculpatul Rusu Daniel Gheorghe ar fi determinat o subordonată să consemneze, fără vinovăţie, date necorespunzătoare adevărului, cu ocazia completării foilor colective de prezenţă deşi cunoştea faptul că numărul de zile lucrate de către angajaţii respectivi, menţionate la rubrica "zile lucrate", nu ar fi corespuns adevărului", au transmis procurprii.

De asemenea, potrivit rechizitoriului, primarul ar fi achitat administratorului SC Transilvania Total Invest SRL suma de 82.000 lei reprezentând contravaloarea unor servicii de curăţare păşuni în condiţiile în care activităţile respective nu ar fi fost executate, societatea nedispunând de resursa umană şi utilajele necesare executării acelor obligaţii contractuale;

În plus, ar fi dat spre folosinţă unei persoane o suprafaţa de 8,5 hectare de păşune pe termen nelimitat şi gratuit, ar fi închiriat de la o societate comercială o suprafaţă de teren de 6.326,5 m.p. pentru a parca trei utilaje/autospeciale ce aparţineau Primăriei comunei Şpring.

"Prin demersurile menţionate mai sus a fost produs primăriei comunei Şpring şi Filialei Judeţene Alba a Comunelor din România un prejudiciu total de 175.376 lei. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin celor trei inculpaţi. Primăria comunei Şpring şi Filiala Judeţeană Alba a Comunelor din România s-au constituit parte civilă în procesul penal", a mai transmis DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list