Țările pentru care vom plăti taxe de călătorie dacă vrem să le vizităm

Încă din 2022, unele țări au recurs la implementarea unei „taxe de turism", potrivit Euronews.com, iar anul acesta sistemul se va extinde.

Valencia și Veneția impun o taxă turistică în 2024

Valencia va introduce o taxă de turism pentru călătorii care se cazează în toate tipurile de cazare din regiune, inclusiv hoteluri, pensiuni, apartamente și campinguri. Vizitatorii vor trebui să plătească între 50 de cenți și 2 euro pe noapte, în funcție de cazarea aleasă, pentru o perioadă de până la șapte nopți.

Și Veneția va începe să taxeze turiștii care o vizitează pentru o zi începând cu 2024. Taxa a fost amânată de mai multe ori, dar o perioadă de probă de 30 de zile pare în cele din urmă să aibă loc în weekend-urile de primăvară și de vară de anul viitor. Datele exacte nu au fost confirmate încă.

UE implementează o viză turistică în 2024

Tot de anul acesta, cetățenii non-UE, inclusiv americanii, australienii, britanicii și alți călători din afara spațiului Schengen, vor trebui să completeze o cerere de 7 euro pentru a intra în UE, mai scrie sursa citată.

Cei cu vârsta sub 18 ani sau peste 70 de ani nu vor fi nevoiți să plătească această taxă.Sistemul ar fi trebuit să intre în vigoare până în noiembrie 2023, dar s-a confruntat cu întârzieri legate de noul sistem de intrare/ieșire (EES) al UE, potrivit BIHON.RO.

 

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list