Soft salarizare: Atinge excelența în departamentul de resurse umane

Alături de datele salariale, acestea includ și informațiile angajaților legate de prezență, funcție, starea concediilor, politica de salarizare. Procesarea salariilor prin intermediul unui soft de salarizare performant presupune calcularea salariului net real pentru fiecare angajat din organizație minus deducerile necesare din salariul brut și vine la pachet cu o mulțime de beneficii.

 

Procesarea salariilor este recunoscută ca una dintre sarcinile administrative cele mai consumatoare de timp din departamentul de resurse umane, care trebuie realizate cu maximă atenție.

 

Prin urmare, este necesar să înțelegi în primul rând importanța acestui proces în ceea ce privește bunul mers al firmei. Așadar, pentru a atinge excelența în departamentul de resurse umane iată de ce ai nevoie de un soft de salarizare modern potrivit nevoilor afacerii tale:

 

Menține integritatea financiară a unei companii;Poate fi folosit pentru a identifica în prealabil probleme precum fluctuația angajaților și absenteismul;Protejează reputația companiei respectând legile și reglementările din domeniul pieței muncii;Centralizează toate datele cruciale ale angajaților într-un singur loc, cu acces de pe orice device, indiferent de locație;Permite modificarea rapidă a structurii salariale în urma promovărilor și creșterilor de personal.

 

Folosit ca instrument pentru a crește eficiența departamentului de resurse umane, este corect dacă spunem că serviciile de salarizare afectează fiecare parte a afacerii, inclusiv cultura organizațională a companiei, prin scopul de a crea un impact pozitiv, stabilind încredere și loialitate față de angajații lor.

 

Încă ai nedumeriri dacă este momentul oportun pentru un soft de salarizare în firma ta? Iată 5 motive pentru care ACUM este timpul:

 

Transparența informațiilor

 

Funcționarea actuală a salarizării a evoluat până la un punct în care aplicațiile le permit angajaților să-și vadă online datele legate de structura salariilor, fișele de salariu lunare, statutul de prezență și concedii, cereri de odihnă și așa mai departe.

 

Trecerea de la procesele manuale de HR la sisteme automate a dezvoltat un sentiment de transparență și accesibilitate în rândul angajaților. O altă modalitate de a face acest lucru ar fi externalizarea serviciilor de resurse umane pentru a eficientiza și automatiza toate procesele, inclusiv procesarea salariilor.

 

În plus, un mare atu cu care vine un soft de salarizare este faptul că acesta este disponibil în cloud, ceea ce asigură pe lângă accesul nelimitat, oricând și de oriunde, și o protecție sporită a datelor în cazul în care apar fenomene extreme ( incendiu, inundație, cutremur etc.) și datele importante trebuie recuperate.

 

Creșterea moralului angajaților

 

Un sistem de salarizare prost gestionat este un dezavantaj enorm pentru o firmă, atunci când vine vorba de câștigarea încrederii angajaților. Neplata la timp a salariilor, neacordarea concediilor sau alte detalii de acest gen îi poate determina pe mulți să schimbe locul de muncă. A fi plătit la timp sporește moralul unui angajat, deoarece este un indiciu clar că se poate baza pe organizație atunci când vine vorba de menținerea eticii financiare a companiei.

 

Stabilitatea reputației firmei

 

Procesarea salariilor este o sarcină critică, consumatoare de timp, care implică precauție maximă, respectarea legii și termene limită stricte. Dacă este făcută corect, se construiește reputația unei companii în ceea ce privește stabilitatea și siguranța angajaților.

 

Poți obține același lucru prin prevenirea în timp util a fraudelor, respectând legile și obligațiile fiscale și reducând orice șansă de eroare. Nu numai că vă ajută să atrageți potențiali candidați, dar ajută și la păstrarea angajaților.

Motivarea angajaților

 

Odată cu progresul angajaților vine și creșterea angajamentului angajaților, astfel încât un salariu plătit la timp îi menține motivați. Asigură-te că nu își pierd încrederea în sistemul de plată al firmei tale, așa că ia măsuri preventive pentru a evita plățile cu întârziere/lipsă și procesarea rapidă și corectă a salariilor.

 

Un angajat rămâne într-o companie doar dacă se iau în serios drepturile, recompensele și recunoașterea acestuia. Salariile joacă un rol important în îmbunătățirea experienței angajaților alături de alte beneficii oferite de companie. În afară de această recunoaștere monetară sub formă de bonusuri, voucherele cadou și sporurile sunt la fel de importante pentru a-i încuraja să aibă performanțe mai bune și să progreseze în cadrul companiei.

 

Gestionarea în conformitate cu legislația țării

 

Folosirea unui soft de salarizare elimină o mare parte din birocrația și problemele administrative. Odată stabilit calculul salarial, un program de salarii performant automatizează instant și calculul taxelor conform legislației din România, ținând cont de aspecte precum facilitățile fiscale sau alte specificități proprii industriei și companiei.

 

Un soft de salarizare așa cum este cel dezvoltat de echipa NextUp îți oferă flexibilitatea de a se adapta la cerințele companiei și are capacitatea de personalizare pentru a ține pasul cu evoluția companiei.

 

În plus, un program de salarii modern dispune de dashboard-uri construite în jurul celor mai importanți indicatori care trebuie măsurați și oferă flexibilitatea în crearea și salvarea unor noi template-uri de raportare. Totodată, folosirea unui soft de salarizare modern și eficient va permite specialiștilor în HR să se concentreze și pe alte activități, care să aducă valoare adăugată companiei.

 

 

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list