Se întâmplă în Vaslui. Viceprimpriță de comună, săltată de poliție. Avea diplomă de studii falsă

O veste șocantă a generat ieri rumoare în comuna Codăești: viceprimărița Lenuța Damian a fost reținută, în urma unei descinderi ca în filme, petrecută la domiciliul acesteia!

Se pare că femeia, care, pe lângă funcția de viceprimar, mai activează și ca profesoară de Limba Română la Liceul Tehnologic Codăești, ar fi acuzată că și-a falsificat diploma de studii, iar în baza documentului mistificat, aceasta ar fi ajuns până la gradul didactic I.

Profesor cu diplomă falsă: Lenuța Damian. Foto/vremeanoua

Din primele informații, denunțul a fost făcut de o persoană care o știa bine pe Lenunța Damian și care a observat că aceasta se cam încurcă, atunci când este întrebată unde și-a făcut studiile de licență. Deși spunea că a absolvit la Bacău, diploma ei era eliberată de Facultatea de Litere de la Suceava.

Denunțătorul nu a stat pe gânduri și a predat actul polițiștilor, care au fost și ei curioși să verifice situația. Și nu mică le-a fost mirarea, când au constatat că numărul acelei diplome era identic cu al altor diplome emise prin țară, semn că aveau de-a face cu o serie întreagă de falsuri. După ce au strâns probe importante, anchetatorii au luat cu asalt casa viceprimăriței Damian, au făcut percheziții și apoi și au reținut-o.

Dacă pentru unii a fost de necrezut o asemenea grozăvie, pentru cei care o știu pe profesoara Damian, situația nu a fost chiar surprinzătoare. Femeia a fost și în trecut anchetată pentru falsuri, după ce a fost prinsă modificând notele și foile matricole ale unor elevi. Cazul însă, deși important, a fost clasat, iar profesoara a ieșit basma curată.

În mod suspect însă, polițistul care a anchetat-o atunci pe viceprimărița Lenuța Damian, ieșit între timp la pensie, a fost angajat la Primăria Codăești, în funcția de consilier personal, unde activează și în prezent.

SURSAde pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list