Salata MARȚIANĂ, rețeta specială pentru astronauții care vor zbura. Cum o prepari acasă? - VIDEO

Nutriționiștii au făcut selecția atentă a unor ingrediente proaspete care nu numai că îndeplinesc cerințele nutriționale ale astronauților, ci pot fi și cultivate în spațiu, ceea ce presupue regenerabilitate, deci economie de energie, potrivit Astronomy Magazine.

Cercetătorii au utilizat o metodă numită programare liniară pentru a analiza diverse combinații de ingrediente proaspete.

Ei au căutat să identifice combinații care să îndeplinească nevoile nutriționale zilnice ale astronauților de sex masculin, reducând simultan cantitatea necesară de apă pentru producerea alimentelor. În alegerea ingredientelor, s-au orientat către cele care necesitau un minim de îngrășăminte, timp și spațiu pentru a fi cultivate.

Dintre toate scenariile analizate, cercetătorii au ajuns la concluzia că o dietă vegetariană compusă din soia, semințe de mac, orz, varză, arahide, cartofi dulci și/sau semințe de floarea-soarelui ar fi cea mai echilibrată și eficientă combinație de nutrienți pentru condițiile din spațiu.

 

 

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list