Presa străină: ”Lui Klaus Iohannis îi va fi greu să obțină postul de președinte al Consiliului European”

„Iohannis se alătură unei liste restrânse de foști lideri din UE – inclusiv italianul Mario Draghi și luxemburghezul Xavier Bettel – ale căror nume au fost prezentate ca posibili candidați pentru postul ocupat acum de Michel, care este unul dintre cele mai importante din Uniunea Europeană. Președintele Consiliului prezidează reuniunile celor 27 de lideri ai UE și reprezintă blocul în probleme de politică externă", scriu jurnaliștii americani.

Conform publicației, există îngrijorări cu privire la șansele Președintelui României, Klaus Iohannis, de a obține funcția de șef al Consiliului European în cazul în care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, rămâne în funcție pentru un al doilea mandat. Această situație se datorează faptului că atât Iohannis, cât și von der Leyen fac parte din Partidul Popular European de centru-dreapta, ceea ce ar putea genera dificultăți în procesul de selecție și negociere pentru această poziție cheie în cadrul Uniunii Europene.

De ce fostul premier nu l-a demis pe Raed Arafat. Ce l-a speriat - Dezvăluiri la Culisele Statului Paralel

Pe data de 7 ianuarie, președintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat că intenționează să candideze la alegerile pentru Parlamentul European în această vară, ceea ce înseamnă că va părăsi mai devreme postul său actual. Conform legislației europene, funcția de președinte al Consiliului European trebuie să fie preluată temporar de către un membru al Consiliului European din țara care îl prezidează, până când un succesor va fi ales. În luna iulie, Ungaria va prelua președinția Euroconsiliului, ceea ce înseamnă că Viktor Orban ar putea fi înlocuitorul lui Michel în această perioadă temporară.

 Fostul premier al Italiei,Mario Draghi, ar fi principalul candidat la funcția de președinte al Consiliului European. 

Cât mai costă construirea unei case în 2024. „Cu creșterile din ultima perioadă, preconizez o creștere de 30-40%"de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list