Prăjitură răcoritoare cu mure și mousse de iaurt: un desert extrem de savuros

Pentru iubitorii de deserturi răcoritoare și aromate, prăjitura cu mure și mousse de iaurt este alegerea perfectă. Această rețetă îmbină dulceața murelor proaspete cu prospețimea mousse-ului de iaurt, rezultând într-un desert delicios și ușor de pregătit.

Prăjitură cu mure și mousse de iaurt - Ingrediente:

Pentru blatul de biscuiți cu migdale:

- 200 g biscuiți digestivi

- 100 g migdale măcinate

- 150 g unt topit

- 2 lingurițe de zahăr

Pentru mousse-ul de iaurt:

- 500 g iaurt grecesc

- 200 ml smântână lichidă

- 100 g zahăr pudră

- o linguriță de extract de vanilie

- 8 g gelatină 

Pentru stratul de mure:

- 300 g mure proaspete

- 2 linguri de zahăr

- Suc de la o jumătate de lămâie

Prăjitură cu mure și mousse de iaurt - Instrucțiuni:

Pregătirea blatului:

Mărunțește biscuiții digestivi într-un robot de bucătărie sau pune-i într-o pungă și zdrobește-i cu un sucitor.Amestecă biscuiții mărunți cu migdalele măcinate, untul topit și zahărul până când obții un aluat omogen.Tapetează o formă de prăjitură cu hârtie de copt și presează amestecul de biscuiți în partea de jos pentru a forma un strat uniform.Lasă blatul la frigider pentru a se întări în timp ce pregătești mousse-ul.

Pregătirea mousse-ului de iaurt:

Hidratează gelatina în apă rece conform instrucțiunilor de pe ambalaj.Într-un bol, amestecă iaurtul grecesc cu zahărul pudră și extractul de vanilie.Încălzește gelatina hidratată până se dizolvă și adaugă-o în amestecul de iaurt.Bate smântâna lichidă până obții vârfuri moi și incorporează-o treptat în amestecul de iaurt.Întinde mousse-ul peste blatul de biscuiți și lasă-l la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până se întărește.

Pregătirea stratului de mure:

Într-un castron, amestecă murele cu zahărul și sucul de lămâie.Zdrobește ușor murele pentru a elibera sucul și lasă-le să se odihnească timp de aproximativ 15 minute.Pune murele peste mousse-ul de iaurt, distribuindu-le uniform.

Întoarce marginile hârtiei de copt peste mure, acoperindu-le parțial, și lasă prăjitura la frigider pentru încă 4 ore sau peste noapte pentru a se întări complet.După ce prăjitura s-a întărit, decorează-o cu mure proaspete sau frunze de mentă, în funcție de preferințe. Poftă bună!

Sursă text: ȘtiriDiaspora.ro 



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list