Percheziții în București, într-un dosar de furt calificat prin metoda "Accidentul". Prejudiciu de zeci de mii de euro

Poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale Sector 4 au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat,  prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de euro.

 

La data de 6 ianuarie, secția 14 Poliție a fost sesizată, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în aceeași zi, din locuința sa, situată în Sectorul 4, i-ar fi fost sustras un seif metalic, ce conținea bijuterii, ceasuri de lux, ceasuri vechi de valoare și mai multe sume, în lei și valută, precum și diverse acte.

Cazul a fost preluat de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 4, iar în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către patru bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 6 ianuarie 2024, bărbatul de 26 de ani, după o înțelegere prealabilă cu ceilalți trei bănuiți, privind înscenarea unui accident cu autoturismul victimei, s-ar fi deplasat la locuința acesteia, din Sectorul 4, moment în care, bărbatul de 40 de ani ar fi înscenat accidentul și ar fi sunat victima, chemând-o la mașină.

Ulterior, bănuiții s-ar fi deplasat într-o localitate din județul Ilfov, unde ar fi tăiat seiful, apoi și-ar fi însușit bunurile și documentele din interior, celelalte fiind  aruncate într-un lac de acumulare dintr-un județ apropiat.

Astfel, în vederea probării activității infracționale a bănuiților, la data de 10 ianuarie 2024, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate ceasurile și documentele sustrase din seif.

De asemenea, a fost identificată o societate comercială, la care bănuiții ar fi introdus bunurile sustrase, în regim de amanet. 

Bănuiții au fost depistați și conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 4,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, a transmis Poliția Capitalei.

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list