Pate delicios și sănătos din fasole și ciuperci. Rețeta cu care îi vei da gata pe cei dragi

Iată ce ingrediente sunt necesare pentru prepararea acestei rețete

- 1 conservă de fasole roșie (400g),- 1 conservă de ciuperci (200g),- 1 ceapă mică, tocată fin,- 2 căței de usturoi, mărunțiți,- 3 linguri de ulei de măsline,- Sucul de la jumătate de lămâie,- Sare și piper, după gust,- Mărar proaspăt sau pătrunjel, tocat fin (opțional, pentru decor).

Iată cum se prepară, pas cu pas

Gătirea fasolei și a ciupercilor. Alegeți o conservă de fasole roșie și una de ciuperci de calitate. Apoi, clătiți bine fasolea sub apă rece pentru a elimina excesul de sare. Scurgeți ciupercile și tăiați-le în bucăți mai mici.

Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa tocată până devine aurie. Adăugați usturoiul și căliți-l pentru încă 1-2 minute până când eliberă aromele.

Adăugați fasolea roșie și ciupercile în tigaie și gătiți-le împreună timp de 5-7 minute, amestecând în mod regulat. Presărați cu sare și piper după gust și turnați sucul de lămâie pentru a intensifica aromele.

Prepararea pateului. Transferați amestecul într-un blender sau procesor de alimente. Mixați până când obțineți o pastă fină și cremoasă. Gustați pateul și ajustați sarea și piperul după preferințe. Dacă doriți o notă de prospețime, puteți adăuga mărar proaspăt tocat.

Transferați pateul în recipiente de servire și decorați-l cu frunze de mărar proaspăt. Refrigerati timp de cel puțin o oră pentru a-i permite să se întregească aromele.

Pateul din fasole roșie și ciuperci nu doar ușor de preparat, dar și o explozie de gusturi în fiecare lingură. Este o opțiune excelentă pentru petreceri, gustări rapide sau chiar pentru un mic dejun special. Savurați acest deliciu cu pâine proaspătă, crackers sau legume proaspete pentru o experiență culinară memorabilă. Cu această rețetă, veți impresiona cu siguranță papilele gustative ale tuturor invitaților!

Sursă text: Click.ro 



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list