Ministrul Apărării lămurește îngrijorarea stârnită de convocarea rezerviștilor din România

Ministrul subliniază că au fost numeroase ştiri false pe acest subiect, precizând că tot ce trebuie să facă cei care primesc convocarea este să respecte ceea ce scrie în respectivul document.

"Ultimele două cred că au fost în judeţele Vaslui şi Vrancea. Trebuia făcut pentru că situaţia o cere şi ne-am dorit să fim pro-activi din acest punct de vedere, decât să fim reactivi când o vom face sub presiunea… Prieteni de-ai mei m-au sunat şi au spus că au primit şi oamenii au contribuit la, zic eu, succesul unei astfel de activităţi", a declarat, marți seară, Angel Tîlvăr, la un post TV.

Ministrul Apărării a precizat că peste 90% dintre cei care au primit invitaţii pentru actualizarea bazei de date şi pentru participarea la exerciţii, pentru o zi, au răspuns, făcând-o "dintr-un simţ al datoriei care îi onorează".

"Ştiu că au fost multe fake news-uri pe această temă. Au de făcut ceea ce este scris în hârtia pe care o primesc şi în proporţie covârşitoare… de fapt, eu nu ştiu situaţii în care cineva care să fi înţeles greşit un astfel de demers. Felul în care s-a răspuns la această activitate a fost unul impecabil, care nu a ridicat probleme", a mai spus ministrul Apărării.

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list