Mașinile de această culoare au parte de cele mai multe accidente. Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu

Alegerea culorii unei mașini este influențată de factori precum preferințele personale, disponibilitatea, prețul și tendințele pieței. Cu toate acestea, majoritatea șoferilor preferă culori neutre cum ar fi culoarea gri, pentru ca se depreciază mai puțin decât culorile luminoase.

Dintre toate culorile vehiculelor în circulație, mașinile care au caroseria maro sunt cele mai des avariate - într-o proporție de 51%. În ciuda faptului că șoferii de mașini maro preferă fiabilitatea, luxul și confortul, acest set de preferințe pare că nu-i protejează de accidente.

China începe să acapareze SUA. Un miliardar chinez este al doilea cel mai mare proprietar de pământ din Statele Unite

Șoferii care aleg mașini galbene vor să fie în centrul atenției. Firi pline de energie, aceștia s-ar putea să calce prea tare pedala de accelerație - 50,6% din toate vehiculele galbene verificate pe carVertical au avut înregistrări de daune. Roșu nu este foarte mult în urmă cu un procent de 49,8%.

Galbenul și roșul sunt culori adesea folosite pentru caroseriile mașinilor sport, ceea ce sugerează că proprietarii lor iubesc și viteza și riscul.

„Nu există o corelație directă între culoarea unei mașini și rata de deteriorare istorică a acesteia sau puterea medie a motorului. Putem doar presupune că toate aceste culori cu cele mai mari rate istorice de accidente sunt adesea alese de șoferii care doresc să iasă în evidență. Poate că acești șoferi au un apetit mai ridicat pentru risc în timpul navetei zilnice", explică Matas Buzelis, expert auto al platformei auto.

Gheața neagră, cel mai de temut dușman al șoferilor. Cum scăpăm din capcană?

Cum reușesc culorile aprinse să sporească siguranța? 

Șoferii care conduc mașini viu colorate sunt adesea percepuți ca fiind mai extravaganți. Cu toate acestea, culorile aprinse sunt considerate mai sigure, deoarece aceste vehicule sunt mai vizibile când vremea este rea sau în condiții de lumină scăzută.

Mașinile albe și cele galbene ies în evidență în contrast cu împrejurimile lor, făcându-le mai ușor de observat de către pietoni și alți șoferi. Lucrurile stau complet diferit în cazul mașinilor gri și negre care se disting greu într-o zi ploioasă, de exemplu.

Trei mașini, implicate într-un accident rutier în stațiunea montană Govora. Trei persoane au ajuns la spital

Mașinile de culoare mai deschisă sunt, de asemenea, mai ușor de observat noaptea sporind astfel siguranța șoferilor lor. Astfel, deși portocaliul nu este cea mai comună culoare pe piața de vehicule second hand, experții auto o consideră o alegere bună pentru cei care doresc să fie foarte vizibili în timp ce conduc.

Conform cercetărilor carVertical, culorile gri (avariate doar în proporție de 44,7%) și alb (avariate în proporție de 44,5%) sunt cele mai sigure, ceea ce înseamnă că sunt mai rar implicate în accidente. Deși rata de incidență a accidentelor depinde de mulți factori cum ar fi condiția în care se află drumul și densitatea traficului, alegerea unor anumite culori poate conferi șoferilor mai multă siguranță.

Procentaluj mașinilor care au  înregistrări de daune:

Maro - 51%

Galben – 50,6%

Roșu – 49,8%

Negru – 49,1%

Albastru – 47,7%

Gri – 44,7 %

Alb – 44,5 %

Muncim jumătate de an doar ca să ne plătim taxele. Calculele care arată cât de mult țin românii statul în spatede pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list