Înşelătorie de proporţii pusă la cale de un fost subprefect: a vândut 50 de apartamente la 155 de clienţi. O garsonieră, tranzacționată de 8 ori

Cazurile oamenilor țepuiți de escrocii imobiliari devin din ce în ce mai des întâlnite în România. Deși pare ireal, la Alba Iulia are loc în aceste zile cel mai recent scandal imobiliar. Apartamente, garsoniere și spații comerciale se pare că ar fi fost vândute de mai multe ori către persoane diferite.

Este vorba despre o afacere imobiliară pe un teren de 1148 metri pătrați, pentru care s-au plătit 6 milioane de euro, în 2019.

Avocatul Ovidiu Jidveian a ajuns în posesia terenului după ce l-a cumpărat de la bunica sa. Informația este făcută publică într-un document realizat în urma unei inspecții ANAF, scrie Alba24.ro.

Acolo, avocatul ar fi construit două blocuri care conțin în total 50 de apartamente, 8 spații comerciale și 3 penthouse-uri.

Potrivit raportului ANAF, pentru cele 50 de apartamente, societatea comericială a întocmit promisiuni de vânzare pentru imobilele sus menționate pentru un număr de 155 de clienți.

„Menționăm faptul că sunt cazuri în care un client a achiziționat unul sau mai multe apartamente, fiind întocmite pentru fiecate în parte promisiune de vânzare", se arată în procesul-verbal al ANAF.

Conform sursei citate, unii dintre cumpărători sunt oameni simpli, cu posibilități financiare limitate, care și-au cheltuit economiile de-o viață pentru a achiziționa un apartament. Alții, însă, sunt persoane influente în oraș, cu funcții importante sau un statut respectat în județ.

O familie a aflat cu stupoare că garsoniera achiziționată de la avocatul Ovidiu Jidveian a fost vândută către alte opt persoane. Cei doi soți susțin că, pentru a facilita vânzarea garsonierei, pereții ar fi fost mutați și că ar fi fost schimbate schițele construcției, locuințele fiind renumerotate.

Ce spune Ovidiu Jidveian

„80% din antecontracte ( din cei 150 clienți istorici) au fost rezoluționate fie expres, fie de drept, nu s-au făcut suprapuneri de vânzări pe același apartament având contract valabil, curios este că și unii participanți la protest aveau antecontractele rezoluționate.

Unele suprapuneri de numere au existat la momentul recompartimentării generând o stare de confuzie având în vedere că erau 2 corpuri de clădire și la cadastru s-a făcut o eroare și s-au inversat corpurile.

Dar la contractele ce mai erau în vigoare s-au actualizat schițele. Lucrurile nu sunt atât de grave pe cât e prezentată situația. ANAF zice că există posibile infracțiuni de evaziune fiscală, dar fără să identifice nici un fel de prejudiciu din punct de vedere fiscal.

Am încredere că prin procedura insolvenței toată lumea va fi despăgubită într-un termen rezonabil. S-a identificat un investitor care a oferit pe cele 2 blocuri o sumă acoperitoare în așa fel în care nimeni de la masă credală să nu rămână păgubit, doar că materializarea ofertei trebuie să treacă prin mecanismul juridic al insolvenței urmată de reorganizare controlată de administratorul judiciar", spune Jidveian.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list