Gerontologul lui Putin, omul care se lăuda că-i pregătește centenarul, a murit la doar 77 de ani

Profesorul Vladimir Khavinson era un personaj extrem de controversat, un politruc științitic devenit cunoscut încă din perioada sovietică.

 

Fondator al Institutului de Bioreglare și Gerontologie din Sankt Petersburg, savantul a înregistrat sute de patente și a publicat sute de lucrări științifice, dar este mai cunoscut că a fost consultat 3 lideri sovieticei – Leonid Brejnev, Yuri Andropov și Boris Elțîn. Nu le-a fost de folos niciunuia, dar a afirmat că s-a apelat la el prea târziu pentru a-i mai putea ajuta, potrivit The Sun.

 

În 2017 Khavinson a fost decorat de Vladimir Putin la Kremlin cu „Ordinul Prieteniei", academicianul afirmând că liderul de la Kremlin ar putea conduce Rusia timp de ani de zile după ce împlinește vârsta de 80 de ani.

Se crede că la serviciile lui Khavinson ar fi apelat și Alina Kabaeva, presupusa amantă a lui Putin, la fel ca alți gimnaști ruși de top.

Cercetătorul rus a dezvoltat de-a lungul anilor ala-zisele „peptide ale lui Khavinson" – cocktailuri anti-îmbătrânire și de rejuvenare la care a lucrat încă din perioada Uniunii Sovietice.

 

Comentând în 2013 faimoasa fotografie cu Putin călare la bustul gol, Khavinson a afirmat: „Minunată fotografie. Așa ar trebui să arate un bărbat. De ce este perfect? Fiindcă nu fumează, nu bea, face sport. Exemplul său ar trebui urmat".

 

 

 

 

„Toată lumea, tineri sau nu, ar trebui să facă la fel", a mai spus el, refuzând însă să precizeze dacă Putin este unul dintre clienții faimoaselor sale tratamente cu peptide.

 

În 2017 el și-a oferit serviciile inclusiv președintelui american Donald Trump, afirmând că acesta „este sub un nivel uriaș de stres și pierdere de energie", după cum amintește The Mirror.

 

Khavinson plănuia să își celebreze centenarul

În perioada sovietică el a lucrat la medicamente care să ajute membrii echipajelor rusești de submarine, cosmonauți, soldați din Afganistan și supraviețuitorii exploziei nucleare de la Cernobîl.

 

Vorbind despre cercetările sale în gerontologie, el a afirmat în mod faimos:

 

„Sunt adesea întrebat în străinătate: cum o faci? Totul se bazează pe realizările Uniunii Sovietice, Academiei de Medicină Militară și Ministerului Apărării care au finanțat aceste cercetări în scopuri militare".

 

 

The Moscow Times amintește de asemenea că Khavinson a declarat că intenționează să trăiască până la 100 de ani pe baza cercetărilor sale.

 

Anunțul morții cercetătorului a fost făcut de către Oleg Ergașev, viceguvernatorul din Sankt Petersburg, care a precizat că Khavinson s-a stins din viață pe 6 ianuarie.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list