Ger de crapă pietrele, în România: temperaturi de până la -18 grade și ninsori viscolite

"Este primul episod specific sezonului în care ne aflăm, atât datorită regimului termic, cât și precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare. Deja în Moldova a nins, mai ales în jumătatea nordică, acolo unde stratul de zăpadă variază de la 10 până la 20 de cm în zona de munte.

La această oră, cele mai coborâte valori de temperaturi se consemnează în nordul Moldovei, -9 grade, la Darabani, Rădăuți, Suceava, Cotnari. De altfel, în jumătatea nordică a acestei regiuni, temperaturile sunt sub -9... -8 grade, doar 1 grad în Capitală, în timp ce pe litoral avem 2...3 grade", a explicat Elena Mateescu.

Ninsori și maxime de 2 grade, în București. ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală

De asemenea, o răcire accentuată va începe de luni, 8 ianuarie, cele mai scăzute temperaturi urmând să fie înregistrate marți și miercuri.

"Astăzi va fi o vreme închisă. Vorbim de posibilitatea să consemnăm, în continuare, precipitații predominant sub formă de ninsoare în zona Moldovei și la munte, dar și în partea de vest, centru, nord a țării, în timp ce în sud vorbim de precipitații mixte, lapoviță și ninsori.

Din punct de vedere termic, răcirea va fi una accentuată, începând de astăzi, în toată țara, pentru că maximele vor fi cel mult între -7...-6 grade în nordul extrem și 5...6 grade în partea de sud est a țării.

Marți dimineață și miercuri dimineață, vom vorbi despre cele mai coborâte temperaturi din acest episod, fiind vârful acestui episod, -18...-15 grade în depresiuni, până la -6 grade în restul teritoriului", a mai explicat directorul ANM.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list