Ferma Dacilor era conectată ilegal la rețeaua de electricitate - Dezvăluirile care răstoarnă toată ancheta

Ferma Dacilor nu a făcut investiția pe care i-a propus-o operatorul de distribuție DEER pentru racordarea pensiunii la un punct de transformare, ci a rămas branșată la o sursă prevăzută pentru o putere de consum mult mai mică, pentru o pompă de apă, a declarat președintele Autorității de Reglementare în domeniul Energiei, George Niculescu, vineri, la o televiziune de știri.

Întrebat despre reclamațiile făcute de Ferma Dacilor în privința fluctuațiilor de tensiune, George Niculescu a afirmat că a existat o sesizare, însă pensiunea nu era racordată conform normelor legale.

„Așa este, a fost primită o sesizare din partea unui reprezentant al acestei societăți. O doamnă a făcut o adresă către Autoritatea de Reglementare, care, într-adevăr, semnala niște în ceea ce privește nivelul de tensiune pe care energia electrică îl avea acolo. Autoritatea de Reglementare a cerut operatorului de distribuție din zonă, este vorba despre DEER, fosta Electrica Distribuție SA, să facă verificări și să vadă care este situația la punctul de consum respectiv (…) Cred că la finalul lunii mai DEER, în urma verificărilor efectuate, a concluzionat faptul că, deși acolo funcționa o pensiune, după cum știm bine cu toții, avizul tehnic de racordare era emis pentru o putere de consum mult mai mică. E vorba despre o pompă de apă care era trecută în avizul tehnic de racordare, din cele comunicate de către operatorul de distribuție. Deci funcționa o putere instalată, un consumator mult mai mare, decât era trecut în avizul tehnic de racordare", susține oficialul.

„Operatorul de distribuție, din informațiile pe care le am, a trimis agentului economic și o soluție pentru racordarea întregii pensiuni la un punct de transformare, care ar fi implicat o investiție mai mare din partea consumatorului, din partea agentului economic, investiție care nu s-a făcut, rămânând, înțeleg, branșat la aceeași sursă, așa cum era trecut în avizul de racordare, repet, pentru o pompă de apă", a mai spus șeful ANRE.

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list