Este bine sau nu să schimbi lenjeria de pat? Ce spun specialiștii

Spălatul rufelor poate fi o corvoadă, mai ales când vine vorba de cearșafuri. Cu toate acestea, amânarea acestei sarcini casnice poate avea un impact puternic asupra sănătății tale.

Lenjeria de pat trebuie schimbată la o anumită frecvența, pentru a te asigura că nu-ți pune organismul în pericol. Iată recomandările medicilor!

Într-o postare pe Instagram, medicul Jason Singh a explicat că așternuturile ar trebui spălate săptămânal.

„Știu că pare că este foarte mult de lucru, dar credeți-mă, merită, cu excepția cazului în care nu vrei să te marinezi într-un vas Petri plin de microbi. Acarienii de praf și deșeurile lor pot declanșa reacții alergice și astm la persoanele sensibile", spune Dr. Singh.

Medicul detaliază, spunând că celulele moarte ale pielii și uleiurile corporale oferă hrană pentru acarienii din praf care trăiesc în lenjeria de pat.

Ce se întâmplă dacă nu speli lenjeria de pat săptămânal

Lenjeria de pat murdară poate contribui la exacerbarea alergiilor și a problemelor respiratorii. Acarienii și alți alergeni pot provoca reacții adverse, afectând calitatea somnului și starea generală de sănătate.

În timpul somnului, organismul uman elimina particule minuscule care pot pătrunde în materialul cearșafului sau a fetelor de pernă. Aceste particule pot include celule moarte ale pielii și secreții corporale, oferind un mediu propice pentru proliferarea bacteriilor.

Lenjeria de pat nespălată poate conține reziduuri de transpirație și produse cosmetice, care, în timp, pot irită pielea și provoca probleme dermatologice, inclusiv acnee și iritații.

Cum să cureți corect lenjeria de pat

Utilizează detergent antibacterian.

Spală lenjeria la o temperatura înalta.

Usucă lenjeria complet înainte de a o pune înapoi pe pat.

Înlocuiește regulat cearșafurile uzate sau deteriorate.

SURSA

     View this post on Instagram           

A post shared by Jason Singh, MD (@drjaysonisfresh)

 

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list