Decizie radicală într-un oraș italian, destinație favorită a românilor. Ce vor fi obligați să facă turiștii

Veneția va interzice megafoanele şi grupurile de turişti cu mai mult de 25 de persoane, în încercarea de a atenua impactul turismului de masă asupra oraşului italian, informează BBC, informează News.ro.

Noile reguli vor intra în vigoare începând cu luna iunie, au anunţat autorităţile locale.

Folosirea megafoanelor a fost interzisă deoarece acestea pot "genera confuzie şi tulburări".

Turismul excesiv este recunoscut pe scară largă ca fiind o problemă urgentă pentru oraşul-canal, unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa.

A fost impusă taxă de vizitare

În septembrie, Veneţia a aprobat testarea unei taxe de 5 euro pentru vizitatorii zilnici.Elisabetta Pesce, oficialul responsabil cu securitatea oraşului, a declarat că ultimele politici sunt "menite să îmbunătăţească gestionarea grupurilor organizate în centrul istoric".Oraşul are o suprafaţă de doar 7,6 km pătraţi, dar a găzduit aproape 13 milioane de turişti în 2019, potrivit institutului naţional italian de statistică. Se aşteaptă ca numărul de vizitatori să depăşească nivelurile de dinaintea pandemiei în anii următori.La începutul acestui an, UNESCO a subliniat că oraşul ar trebui adăugat pe o listă de situri ale patrimoniului mondial în pericol, deoarece impactul schimbărilor climatice şi al turismului de masă ameninţă să îi provoace schimbări ireversibile.În 2021, navelor mari de croazieră li s-a interzis intrarea în centrul istoric al Veneţiei prin canalul Giudecca, după ce o navă s-a prăbuşit în port. Criticii au susţinut, de asemenea, că navele provocau poluare şi erodau fundaţiile oraşului, unde se produc inundaţii regulate.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list