Chiriașii din blocurile cu bulină roșie din Capitală sunt în alertă. Au la dispoziție 30 de zile să evacueze locuințele

Autoritățile au pregătit schimbări uriașe în ceea ce privește blocurile cu bulină roșie. Chiriașii care locuiesc în apartamente care se află în blocuri încadrate în clasa I de risc seismic vor trebui să elibereze apartamentele în termen de maxim 30 de zile iar proprietarii acestor apartamente nu vor mai putea să închirieze.

Deși inițial s-a avut în vedere ca restricțiile să nu influențeze contractele deja încheiate în momentul implementării legii, forma oficială a actului normativ stabilește că restricțiile se aplică fără nicio excepție începând de la data în care măsurile intră în vigoare.

Mai mult, contractele aflate în desfășurare la momentul clasificării clădirii în clasa de risc seismic RsI, conform unei expertize tehnice, încetează automat la 30 de zile de la data încadrării.

În caz contrar, cei care vor să continue să închirieze apartamente în astfel de imobile vor risca amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei, conform ultimelor modificări aduse de parlament. 

Ministrul Agriculturii, despre protestul fermierilor: Nu am primit nicio revendicare! Ușa ministerului este deschisă oricând pentru fermieri

Specialiștii de pe piața imobiliară sunt de părere că din cauza acestei prevederi legislative, prețul chiriilor va exploda în perioada urmbătoare, ținând cont că vor exista chiriași presați de urgența găsirii unui „acoperiș deasupra capului".

Pe de altă parte, în luna decembrie, la ultima modificare a legii, deputații au introdus și câteva excepții. De exemplu, magazinele, restaurantele sau sălile de evenimente vor putea funcționa în clădirile care au bulină roșie, dar cu activitate restrânsă.

Prin urmare, companiile responsabile cu deținerea sau administrarea acestor tipuri de spații se expun acum la amenzi ce pot atinge suma de 10.000 de lei în cazul nerespectării noii interdicții. Această măsură a mai fost implementată în trecut, însă a fost eliminată din practică începând cu vara anului 2022.

Păcăleala bonurilor de masă. Cum dau guvernanții cu o mână și iau, de fapt, cu două și cum se pot trezi angajații cu mai puțini bani pentru alimentede pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list