Angajații companiei de stat Romgaz ies în stradă, nemulțumiți de scăderea salariilor

Protestul este motivat de intenția de micșorarea a salariilor de încadrare cu 5,82%, dar și de faptul că în bugetul de venituri și cheltuieli din acest an nu sunt prevăzute sumele aferente adaosurilor, primelor și indexarea cu rata inflației, care sunt prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă.

 

„Organizarea acestei acțiuni de protest a salariaților din S.N.G.N. ROMGAZ S.A. este față de intenția angajatorului de a micșora salariile de încadrare cu 5,82% și de a nu prevedea în B.V.C. al anului 2024 sumele aferente adaosurilor, primelor și indexarea cu rata inflației, prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă.

 

Precizăm că acțiunea va avea loc în interiorul sediului S.N.G.N. ROMGAZ S.A. și în exteriorul acestuia, cu participarea a 500 de salariați. Biroul executiv al Sindicatului Liber Romgaz speră să aibă un dialog deschis cu toate părțile implicate cu scopul sprijinirii salariaților care contribuie nemijlocit la rezultatele deosebite ale societății!" se arată în comunicatul remis de către Sindicatul Liber Romgaz.

Compania Romgaz este o societate pe acțiuni, în care statul, prin Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, este acționar majoritar, deținând 70,01% din acțiuni. Fondul Proprietatea deține 14,99% din acțiuni, iar restul de 15% din acțiuni sunt deținute de alți acționari.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list