Alertă meteo de fenomene extreme periculoase: ploi, vânt puternic și polei. ANM anunță schimbări radicale ale vremii

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 15 ianuarie, ora 10:00 – 16 ianuarie, ora 18:00, aria precipitațiilor va fi în extindere treptată începând din vest.

Va ninge și se va depune strat de zăpadă, pe parcursul zilei de luni în zona Munților Apuseni și în jumătatea de nord a Carpaților Orientali, iar în noaptea de luni spre marți (15 /16 ianuarie) și în restul zonei montane, precum și în regiunile intracarpatice. 

Izolat, în zona de munte se vor acumula cantități de apă de 10...15 l/mp.      În regiunile sudice și estice, în noaptea de luni spre marți, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.      Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde vor fi rafale în general de 60...80 km/h viscolind zăpadă. 

Vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de marți (16 ianuarie), când în sudul Olteniei și al Transilvaniei și în sud-vestul Munteniei se vor atinge viteze de 45...60 km/h.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list