27 de kilograme de flori de mină, posibil din patrimoniul naţional, descoperite într-un colet, la Aeroportul Cluj. Unde urma să ajungă pachetul

"Aeroport Cluj Napoca - Alte 27 de kg de flori de mină posibil din patrimoniul naţional, descoperite într-un colet cargo. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj Napoca, împreună cu colegii din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Aeroport Cluj au mai descoperit 14 bucăţi eşantioane de minerale de colecţie (flori de mină) susceptibile a face parte din patrimoniul naţional mobil. Este a doua descoperire de acest fel făcută de lucrătorii Aeroportului din Cluj Napoca, după cea de zilele trecute când, în bagajele unei femei care călătorea cu un zbor cu destinaţie Marea Britanie, au găsit 45 de flori de mină", se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Coletul a fost expediat de o firmă din România către o persoană fizică din China.

"În data de 16.01.2024, poliţiştii de frontieră au fost solicitaţi de lucrătorii vamali care au sesizat faptul că, în magazia cargo se află un colet de aproximativ 30 kg în care se află mai multe obiecte interzise. Din verificări s-a constatat că pachetul a fost expediat de către o persoană juridică din România care ca obiect de activitate intermedieri în comerţul specializat în vânzarea produselor cu caracter specific, către o persoană fizică din China. La controlul efectuat împreună cu reprezentanţii autorităţii vamale s-au descoperit 14 bucăţi de eşantioane de minerale de colecţie (flori de mină), susceptibile de a face parte din patrimoniul naţional mobil, de diferite mărimi, de culoare neagră, în greutate totală de 27 de kilograme", se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, deoarece coletul nu era însoţit de un certificat de export temporar sau definitiv emis de Ministerul Culturii, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru tentativă în efectuarea de operaţiuni de export ilegal.

Întreaga cantitate de flori de mină a fost reţinută, urmând a fi stabilită valoarea şi provenienţa acestora.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list