Aplicațiile banale care ne pot fura banii din conturi! Unele există chiar și în Google Play: la ce să fie atenți utilizatorii Android

Poate că atunci când vine vorba despre siguranța dispozitivelor noastre electronice, niciunul dintre noi nu și-ar imagina că până și aplicații instalate chiar de pe Google Play Store pot fi periculoase! Cu toate acestea, experții în securitate cibernetică ne spun că unele dintre cele mai populare aplicații pot veni la pachet cu programe de tip malware, ori chiar și cu virusul Anatsa.

Acest virus este extrem de periculos pentru securitatea noastră, deoarece odată ce este prezent în sistem, poate obține acces la informațiile noastre bancare, cât și la nenumărate aspecte financiare. În felul acesta, hackerii pot să colecteze și să intercepteze date într-un mod discret, iar utilizatorul nu își va da seama ce se întâmplă decât atunci când îi vor dispărea bani din conturile bancare.

Aplicațiile pe care nu trebuie să le avem în telefon

Specialiștii au analizat cu atenție situația și au ajuns la concluzia că mai bine de 90 de aplicații trebuie ignorate de către utilizatori, dacă vrem să ne asigurăm o protecție cât mai riguroasă. Astfel de aplicații periculoase au fost descărcate de nu mai puțin de 5 milioane de persoane de-a lungul timpului, iar viursul Anatsa vizează chiar și aplicații bancare din Statele Unite și Marea Britanie.

Problema este că un astfel de atac cibernetic este foarte greu de depistat, deoarece infectează telefoanele folosind așa-numita „tehnică dropper".

Cu alte cuvinte, chiar dacă aplicația pare complet sigură inițial, hackerii se folosesc de o actualizare pentru a adăuga malware-ul în dispozitivul nostru. Din păcate, aplicații extrem de comune pot cădea pradă acestei practici, cum ar fi cititoarele de PDF și QR. Înainte ca Google să le elimine, ele ar fi infectat peste 70.000 de dispozitive.

Sursă text: Click.ro de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list